Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania po wymianie plecionki w A4 B5 1.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka! Wmieniłem plecionkę bo oryginalna miałą siatkę uszkodzoną ale po wymiane pojawiły mi sie drgania na drążku zmiany biegów jak sie jedzie dłużej z ręka na biegach to ąż reka drętwieje. Byłem u goscia od wydechów i powiedział ze plecionka jest założóna elastyczna i powinno nie byc drgań i rozkłada ręce. Polećcie jakieś rozwiązanie czy to nie właściwa plecionka czy moze zle wspawana???/ silnik 1.8 125 KM. Z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

A wymiary ma te same co oryginalna? Bo jak nie to może mieć takie skutki.

Opublikowano
  • Autor

no właśnie gościu dał trochę dłuższy łącznik niż był oryginalny;/

Opublikowano

może jest krzywo wspawana przez co rura jest przesunięta styka się gdzieś z drążkiem biegów

Opublikowano

Sprawdź jak leży wydech.Może przez ten nieoryginalny wymiar dotyka np.do podłogi?

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje serdecznie za zainteresowanie tematem wszystko wyglada jakby było ok nic niczego nie dotyka a jednak wibracje przechodzą;/ moze krzywo wspawany i sa naprezenia ale jak to sprawdzic?

Opublikowano

Pamiętam że jak ze 3 lata temu gdy byłem na etapie wymiany plecionki w moim poprzednim B5 to pisali mi chłopaki żeby był ten sam wymiar bo podobno innej wielkości plecionka inaczej tłumi drgania iec może kwestia szukania w tę stronę. Poza tym żeby wydech zachował swój kształt to musiał wyciąć kawałek rury z wydechu na miejsce tej wiekszej plecionki. Jeśli nie zrobił tego to tam będa się robic naprężenia i nawet jak nie będzie nigdzie dotykac to może drgać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

robiłem ten zabieg u siebie tydzień temu....wspawałem dłuższa plecionke o jakie 3 cm i jest git ...założe sie , ze wydech opiera Ci sie o osłone od przegubu..wejdz pod auto i pociagnij wydech do dołu i patrz w strone plecionki i bedziesz widział co i jak...u mnie pomogło wsadzenie krótszej gumy mocowania środkowego tlumika(logiczne , ze jak z tyłu podciagniesz wydech do góry to na poczatku Ci opadnie i problem zniknie) pzdr

Opublikowano
  • Autor

dzieki Kolego spróbuje zrobic tak jak mówisz może faktycznie w tym jest bolączka;/