Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

MMI Navigation Plus 3G+ (bez sim) aktywacja funkcji autotelefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę kogoś o informację lub ewentualnie zdjęcia co i jak aktywować w green menu funkcje autotelefonu (remote SIM Access Profile).

Posiadam wersje jednostki MMI bez karty sim, jest to nawigacja MMI 3G Plus. Opcje tą miałem aktywną nie mniej jednak z racji iż nie udało mi się podłączyć (podłącza się tylko jako zestaw głośnomówiący oraz do przesyłanie muzyki) Samsunga Galaxy S2 (4.1.2) ani S4 (4.3) i zacząłem szukać ustawień i coś niechcący pomieszałem. Chodzi mi przede wszystkim o rubrykę diagnosis, bluetooth, telephoning oraz wlan.

Jeśli ktoś ma jakieś informację lub działające MMI 3G Plus to proszę o PM albo o posta.

Opublikowano

Nie wiem czy to zadziała ale sprobuj :

1. ZIELONE MENU
  2. Bluetooth -> "A2DP Aktywacja"
  3. > Włącz "aktywację WLAN" - diagnostyka / ustawienia / wlan_settings
    Audi_A4_8K_MMI_Hidden_Menue_Facelift_diagnose_settings_wlan_settings_wlanactivation.jpg
  4. diagnostyka / ustawienia / ami_aux -> "AMI" na Enabled.
    Audi_A4_8K_MMI_Hidden_Menue_Facelift_diagnose_settings_ami_aux.jpg

Opublikowano
  • Autor

Mam już tsk włączone wyłączyć i uruchomić ponownie?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Poszło i dalej nic.

Miałem już tą opcję tylko telefon mi nie chciał włączyć profilu rsap na mieszkałem i teraz jestem w kropce.

Opublikowano

Do zdjęć wrclaguny dodałbym jeszcze to:

20131104_140743_zpse90c0936.jpg

I niestety mam złą wiadomość. W 3G+ bez slotu sim możesz korzystać jedynie z "handphone" a nie "carphone" bo nie masz wewnątrz wbudowanego modułu telefonu a jedynie bluetooth.

Więc jeżeli męczysz się z tym w celu uruchomienia map google to musisz wymienić jednostkę na taką ze slotem sim a wtedy nawet bez włożonej karty będziesz mógł korzystać z internetu

po bluetooth łącząc się jako carphone.

Jak dodatkowo zaznaczysz funkcję NAD to będziesz miał opcję carphone ale niestety nie zadziała bo brakuje wewnętrznego modułu.

Opublikowano
  • Autor

Aha .sprzedaje ktoś główną jednostkę z slotem? :/

---------- Post dopisany at 08:44 ---------- Poprzedni post napisany at 08:44 ----------

Czyli intermetu ani hot spotu nie zrobię ? Google nie odpale ? To po co tutaj wifi ?

---------- Post dopisany at 08:49 ---------- Poprzedni post napisany at 08:44 ----------

Jeszcze jedno? Bo miałem już tak ustawione że miałem w profilach bluetooth autotelefon, jednak nie mogłem się połączyć z tym (myślałem że to wina telefonu i niezgodności z profilem rsap) rozumiem że ponowne włączenie funkcji autotelefon nic mi nie da ?

Opublikowano

Też na początku tak myślałem. A wifi możesz używać jak zainstalujesz w telefonie audi music stream i wtedy masz muzykę po wifi + radio internetowe itp.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

A jak odpalić radio internetowe skoro android wymusza priorytet połączenia internetowego przez wifi (które nie ma dostępu do internetu), tym samym blokujac połączenie pakietowe?

---------- Post dopisany at 14:54 ---------- Poprzedni post napisany at 12:36 ----------

Też na początku tak myślałem. A wifi możesz używać jak zainstalujesz w telefonie audi music stream i wtedy masz muzykę po wifi + radio internetowe itp.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tak ostatecznie zapytam, nie mam się co łudzić że nawet jak przywrócę jakoś profil autotelefonu to będzie on funkcjonował ? Co do braku komponentu wewnątrz jednostki MMI 3G Plus bez sim to jesteś tego pewien ?

Opublikowano

Instalujesz apkę AUDI w telefonie. W samochodzie włączasz wifi(w telefonie) i odpalasz aplikację. W media powinno pojawić się źródło wifi i wchodzisz w nie. Najlepiej w aplikacji utworzyć ulubione stacje to będzie łatwiej słuchać tego co zechcesz. Możesz też słuchać mp3 i innych.

Co do tego czy nie da się odpalić map google w tej jednostce to jestem pewien na 95%. W jednym z salonów w Warszawie widziałem A4 z MMI 3G Plus bez slotu sim. Muszę się tam wybrać i pogadać ze sprzedawcą czy w tym samochodzie może być google maps.

Opublikowano
  • Autor

Byłbym wdzięczny, bo w zależności od tego będę się starał wymienić jednostkę.

Co do apki audi to mam i dziala mi wiem jak odpalić mp3 z telefonu ale nie wiem jak odpalic stacje internetową bo w momencie połączenia z wifi samochodu nie mam internetu na telefonie tj. Nie moge przeglądać stron na telefonie czy odpalić stacji intermetowych w tej apce bo są "niedostępne" (brak połączenia z internetem).

• 4 lata później...
Opublikowano

Czy jeśli połączę się przez wifi to mogę w jakiś sposób wyświetlać film z telefonu w mmi? Narazie udało mi się tylko słuchać muzyki

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się tutaj - ktoś wie czy slot na kartę SIM (jak na zdjęciu poniżej) wystepował tylko w połączeniu z MMI 3G+ ? Czy był może montowany też w innych wersjach MMI? Rozumiem, że daje to nam tyle, że można zrobić WiFi w aucie (hot-spot) i mieć mapy google on-line? Coś jeszcze?

Pytam ponieważ w aucie, które kupiłem, a którego jeszcze nie mam u siebie mam taki slot, a oglądając je na żywo nie przyjrzałem się dokładnie co tam za MMI siedzi i teraz się zastanawiam...

[edit]

Siedzę, grzebię i wygrzebałem coś takiego - zarejestrowałem ten vin w aplikacji myAudi na telefonie i w instrukcjach obsługi (literatura pokładowa) mam dostępną "Audi MMI Nawigacja plus - Instrukcja obsługi". Dla auta z "concertem" nie mam takiego dokumentu w instrukcjach.

Z tym, że w wyposażeniu, które mam wymienione w aplikacji w sekcji Radio/nawigacja mam Radio "HiGH", a w sekcji Wyposażenie wnętrza jest "Navigation system (MID)". Zapamiętałem tyle z jazdy próbnej, że jak oglądam teraz zdjęcia w necie to szata graficzna wyglądała mi raczej na MMI 3G HIGH, nie kojarzę tego kołowego menu i to by chyba rozwiewało wszystkie wątpliwości gdyby nie ten slot na SIM i ta instrukcja obsługi w myAudi... 

tmp.jpg

Edytowane przez pstrykk