Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Silnik turkocze przy max skręcie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu mówię, że takiego już kupiłem i nie wiem czy to jest normalne .Jak zaczynam jazdę na wstecznym z silnika jakby słychać głośne turkotanie diselka ,jak robie mocny skręt na cofaniu :mysli:, natomiast cofając prosto lub na lekkim skręcie , jest ok.

Jeśli można byłoby można opisać dzwięk silnika to podobny efekt można uzyskać jak sie wbije za wysoki bieg przy małej prętkości.[br]Dopisany: 06 Sierpień 2008, 20:17 _________________________________________________Mała poprawka .Teraz testowałem na luzie (Autko stoi). Zapaliłem furkę silnik hula ładnie do momentu jak skręcę maksymalnie w prawu lub w lewo i tuż na samym końcu możliwości skrętu osi ,silnik zaczyna turkotać o co chodzi :mysli:

Opublikowano

pewnie masz jakiś problem z pompą wspomagania kierownicy.

Opublikowano
  • Autor

Też w pierwszej chwili tak myślałem ,ale chociaż nie wiem jak wyje niesprawna pompa wspomagania.to jednak słyszę, że to cały silnik jakby turkocze głośno. Dlatego piszę w dziale "silniki" ,a nie w "zawieszenia"

Opublikowano

Możlie, że przy max skręcie pompa wspomagania pompuje bardzo intensywnie i przez to silnik jest bardziej obciążony, a to z kolei objawia się zmianą w jego pracy.

Opublikowano

no tez sie mi tak wydaje a czy pompa wydaje jakis dzwiek jak masz na maxa skret moze dolej plynu do wspomagania

Opublikowano

Cześc!

U mnie było to samo. To nie pompa tylko napinacz paska wielorowkowego. Przy max. skręcie pompa bardziej obciąża pasek. Po wymianie wszystko ustapiło. Koszt 240 w ASO. Za napinacz. Robota gratis u kumpla.. :)

Pozdr.

P.S.

Znalazłem jeszcze przypadkiem na forum, że problemem może tez być sprzęgło alternatora:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_wspomaganie_a_sprzeglo_alternatora-t31158.0.html