Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sterowanie elektrycznymi szybami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z prawą przednią szybą a konkretniej z wiązką lub którymś przełącznikiem. Otóż powinno być tak, że po naciśnięciu i puszczeniu przycisku opuszczania szyba jedzie sama na sam dól, moja jednak tego nie robi. Kiedy natomiast naciskam przycisk odpowiedzialy na podnoszenie szyby to poza podnoszeniem szyby znika podświetlenie tego przycisku w prawych drzwiach. Szukałem uszkodzonych/zwarych przewodów w wiązce i na pierwszy rzut oka nic nie widać. Co z tym zrobić? :)

Opublikowano

Żeby szyba sama szła na dół lub do góry trzeba najpierw ja nauczyc wartosci krancowych czyli zjec ja całkiem na dół i nacisnij przycisk w pół jeszcze raz potem szyba całkiem do góry i naciskasz przycisk jeszcze raz do góry i teraz już powinno działac.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, jest tak jak mówisz. Juz wszystko działa. A przygasanie przycisku w drzwiach to normalne?

Opublikowano

nie zwrócilem uwagi na przygasanie , trzeba bedzie obadac, a uczyc szyb trzeba po kazdym rozlaczeniu aku

a pytanie, ja swoje ele szyby z tylu dokladalem na ori gratach

ty masz pewnie z fabryki, czy tylne szyby domykaja sie same po 1 nacisnieciu ?? bo mi tylko sie otwieraja po 1 nacisnieciu a zamykac musze recznie tzn trzymac do momentu domkniecia

Opublikowano

Dokładnie tylnie się tylko otwieraja na 1 klikniecie a zamykać trzeba trzymac nie wiem może idzie coś zmienić w module konfort zeby się zamykały też na raz.

Opublikowano
  • Autor

Z tyłu mam korbotronik, ale te z przodu nie idą do góry same po naciśnięciu. To chyba normalne :thumbdown: A co do rozłączania aku to dziwne, bo w lewej szybie nigdy nie musiałem takiej operacji robić a zawsze działało :eusathink:

---------- Post dopisany at 21:14 ---------- Poprzedni post napisany at 21:11 ----------

Dokładnie tylnie się tylko otwieraja na 1 klikniecie a zamykać trzeba trzymac nie wiem może idzie coś zmienić w module konfort zeby się zamykały też na raz.

Czyli twoje z przodu domykają się po kliknięciu?

Opublikowano

Muszą isc do góry ale musi być właczony zapłon.

Opublikowano

dlatego wszystkie domykam zawsze z pilota :banan:

Opublikowano

nie bede pisac nowego watku wiec przylacze go tu a mianowice problem dotyczy szyby kierowcy opuszcza ok natomiast gdy szyba idzie do gory strasznie wolno i czasem podniesi pare cm i opusci (brak sily podnoszenia) co trzeba w takim razie wymienic?

Opublikowano

Jak najszybciej to rozbierz i przesmaruj prowadnice, ja to olałem ze chodziło wolniej i połamalo oba uchwyty podnoszące szybę bo się sklinowaly na prowadnicach