Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda w Bagażniku A4 Sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że były już tematy ale u mnie jest trochę inaczej ponieważ mam tylko wodę we wnęce na koło zapasowe dywanik i dywaniki boczne są suche .

Opublikowano

korek w podłodze szczelny na zicher ?

Opublikowano
  • Autor

Szczelności nie sprawdzałem ale próbowałem go wyciągnąć aby spuścić wodę i nie mogłem go wyciągnąć :(

Opublikowano

Sprawdź czy gdzieś przy lampach nie leci... Dywaniki, boczki wek, z latarką siedź w kofrze a na zewnątrz niech ktoś poleje z węża, cudów nie ma, musisz znaleźć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hey mam ten sam problem Wode mam tak gdzie akumulator jest ,dywaniki sa suche. 2 razy u Audi w serwisie nie znalezli przyczyny A mokro jest tez tam gdzie sa bezpieczniki i po drugie stronie tam gdzie wzmacniacz i czytnik navigacji.

Opublikowano

jak macie szyber to on moze byc kluczem rozwiązania problemu mianowicie rurki odprowadzające wode sa przepchane i woda splywa zamiast na zewnatrz auta to po podsufitce słupkami ''A'' i do bagażnika

Opublikowano

Nie mam szyberdachu Dodam ze auto jest bezwypodkowe kupione w salonie

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 19:33 ----------

IMG_0726.jpg

IMG_0728.jpg

---------- Post dopisany at 19:45 ---------- Poprzedni post napisany at 19:44 ----------

IMG_0727.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

A ja mam taki problem, bo mam wodę w środku klapy tylnej bagażnika, nie mam pojęcia skąd ona się tam bierze. Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy to otwór na tylne lampy.

Miał ktoś taki problem?

OK, u mnie rozwiązane, wystarczyło dokręcić lampy by uszczelka doszła ;)

Edytowane przez the_beast

• 1 rok później...
Opublikowano

A ja mam taki problem, bo mam wodę w środku klapy tylnej bagażnika, nie mam pojęcia skąd ona się tam bierze. Jedyna opcja jaka przychodzi mi do głowy to otwór na tylne lampy.

Miał ktoś taki problem?

OK, u mnie rozwiązane, wystarczyło dokręcić lampy by uszczelka doszła ;)

Też tak miałem potwierdzam tylne lampy w pokrywie bagażnika u mnie dokręcanie nie pomogło ,za to przeszło po osadzeniu ich na kleju do szyb

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie. 

Czy udało się znaleźć skąd brała się woda we wnęce koła zapasowego?

U mnie podobnie wszystko suche dookoła, tylko w tej wnęce. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

U mnie ciekło przez lampy zewnętrzne. Uszczelniłem je na silikonie. Teraz wskazówka dla tych, którzy będą uszczelniali swoje. Lampy zewnętrzne są mocowane przez dwa otwory w błotniku. Uszczelniamy na lampie tylko i wyłącznie miejsca wokół otworów montażowych. Lampy wewnętrzne w klapie bagażnika mają wokół obwodu uszczelki. U mnie jedna parowała. Uszczelniłem obie nakładając silikon wokół obwodu na uszczelki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

IMG_20171201_095730.jpg

Witam ponownie

Trzy razy uszczelniałem lampy ( silikon, klej do szyb, uszczelniacz z Casto.... ) i woda dalej zbierała się w bagażniku dokładnie tak samo jak na zdjęciach powyżej u kolegi hammerlev. Doszedłem do wniosku, że lampy są szczelne i cieknie, gdzie indziej. No i znalazłem u mnie woda ciekła do bagażnika przez odbojniki klapy bagażnika znajdujące się w tylnych błotnikach.

IMG_20171201_134724.jpg

Należy zdemontować odbojniki. Wyczyścić i odtłuścić odbojniki oraz miejsca ich mocowania na błotnikach. Posmarować uszczelniaczem i ponownie zamontować. Ja odtłuszczałem benzyną ekstrakcyjną i uszczelniłem klejem do szyb. No i cieszymy się z nareszcie suchego bagażnika:D

Pozdrawiam

Edytowane przez WOJT44