Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obniżenie zawieszenia - jakie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Może temat już oklepany, ale chciałbym w jednym miejscu zebrać informacje na temat obniżenia zawieszenia w naszych audiczkach. Sam przymierzam się do położenia mojej B8-ki niżej bo ta koza :facepalm: to kiepsko wygląda - nawet na 16". I już tak od 3 miechów poszukuję informacji jakie springi ? jakie amory ? czy zmieniać amory na utwardzone? itp.

Mam dwie opcje do wyboru w zależności od budżetu :decayed:

najtańsza- amorki zostawić takie jakie mam 1BA i zmienić springi (-20mm MTS; albo Eibach -35/30mm lub inne jakie polecacie) : koszt około 600 - 700zł

trochę drożej - sprężyny takie jak wyżej i wymienić amorki na używane S-line ? albo na nowe utwardzone np. Sachs Adventage ? : koszt około 1700zł

Zwracam się z prośbą do osób które już coś w tym temacie zrobiły, aby podzieliły się swoim doświadczeniem. Jeżeli to nie tajemnica to poproszę o wpisy które będą zawierały informacje: jakie zawieszenie było (1ba,1be itp.)?, nacisk na osie, jakie zostały wprowadzone zmiany, i jaki efekt i jakie są odczucia po zmianie ? bardzo mile widziane zdjęcia.

Opis Waszych prac bardzo pomoże w podjęciu decyzji czy ? i jak wymieniać ?

Opublikowano

Szukaj orginału 1BV ( s line) Kupiłem u tego sprzedawcy nówka zawias ,w tej samej cenie :kox:.Bardzo pomocni byli koledzy Wrclaguna i H4mm3R :thankyou2:Audi A6 C6 4F0 S6 S-Line komp. Amortyzatory Spręży (3644720408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor
Szukaj orginału 1BV ( s line) Kupiłem u tego sprzedawcy nówka zawias ,w tej samej cenie :kox:.Bardzo pomocni byli koledzy Wrclaguna i H4mm3R :thankyou2:Audi A6 C6 4F0 S6 S-Line komp. Amortyzatory Spręży (3644720408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a jak wygląda sprawa doboru sprężyn, musiałeś mieć dużego farta ze udało ci się kupić z takimi springami aby siadło równo tzn. i przód i tył, w mojej byłej B6 nie było tak kolorowo i przód siedział wyżej,

a jak siadło u ciebie ?

Opublikowano
  • Autor
w B8 jest podobna sytuacja jak w B6/B7 :kwasny:

jak żyć panie premierze ? jak żyć :facepalm:

ps. Grześ a jak ty oceniasz komfort jazdy na springach -40mm?

Opublikowano

a jak wygląda sprawa doboru sprężyn, musiałeś mieć dużego farta ze udało ci się kupić z takimi springami aby siadło równo tzn. i przód i tył, w mojej byłej B6 nie było tak kolorowo i przód siedział wyżej,

a jak siadło u ciebie ?

Witam siadło idealnie sprzedający poinformował mnie co i jak z jakiego autka itd. ale ja nie wierny z wyżej wymienionymi kolegami konsultowałem temat(klasy wagowe :facepalm: ) ,efekt jest idealnie równo sprzedający wiedział dokładnie co ma .Fakt fuks przypasowało idealnie :banan:

O cenie nawet już nie wspomne :grin:

Opublikowano

Grzechu ty jeszcze tego nie ogarnąłeś :wink: ja sie nie pier**liłem w klasy wagowe :facepalm::decayed: amory sline +sprężyny FK -40 i jestem zadowolony :wink:

Opublikowano

Kolego - napisz np. do Czaki22'ego - ma pełno zawsze takich rzeczy w cenie połowy zawieszenia przedstawionego powyżej w aukcji. Niestety, jak pisał WRC, B8 ma ten sam problem co B6/B7 - przód sterczy wyżej nieco niż tył, co można zniwelować innymi sprężynami.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie odgrzewam temat, pytanko co do zmiany zawieszenia jest potrzebne? Chcę mieć takie jak w s-line, wystarczy kupić amortyzatory i sprężyny czy coś jeszcze? Ile może kosztować taki zestaw?