Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] [ALL B5] Audi A4 1.9TDI Brak Mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od razu przejdę do rzeczy. Mam audi 1.9TDI z 2000r. ostatnio zauważyłem że auto ma brak mocy. Otóż gdy się rozpędzam, bieg z 1 na 2 to bardzo mocno dymi (na czarno, wiadomo że diesel ale bez przesady) i gdy wrzucam na piąty bieg i wyprzedzam np. Tira to uwaga: Gaz do końca podłogi wciśnięty a audi idzie 110km/h i naprawdę baardzo wolnym tępem podnosi się strzałka w górę. Nie wiem co jest grane, ponieważ Audi 2 dni temu było podłączane do komputera i wykryło 3 błędy. Zostały one naprawione - szedł samochód elegancko, jednak po dojechaniu do Augustowa (90km od B-stoku) znowu pokazał się brak mocy. I tak jest do tej pory. Mówiono mi że trzeba wymienić pasek rozrządu. Czy to może być wina tego ? Bardzo proszę o pomoc bo ja już nie wiem co mam robić. Szkoda nerwów i słów gdy wyprzedzasz tira przy 110km/h a Tir cię prawie bierze :blink::no:

- Moim zdaniem poprostu Turbina się nie włącza, jednak proszę o radę ekspertów.

* popraw profil, wyjasnij prefixem w temacie o jaki silnik pytasz [Musashi]

Opublikowano

Jaki to silnik 90 czy 110km?? jak możesz to umow się z kimś kto ma Vaga i zrob lodi dynamiczne auta wtedy da sie określić czego to wina.

Opublikowano
  • Autor

Silnik to 90km. A jak wyżej napisałem byłem na Vagu i wykryło trzy błędy, i naprawiono je. Jednak dalej jest to samo co wcześniej

Opublikowano

Wszysko wskazuje na to że bedziesz miał gdzieś dziur w dolocie spradź węże od turbo do IC i do kolektora, Postaraj sie równiż zrobic gdzieś logi.

Opublikowano
  • Autor

A przez dziurę w dolocie może mieć wpływ aż na taki brak mocy, że pedał gazu w podłodze się ciśnie a on pchnie 110km/h ?

Opublikowano

A przez dziurę w dolocie może mieć wpływ aż na taki brak mocy, że pedał gazu w podłodze się ciśnie a on pchnie 110km/h ?

może

Opublikowano

Jaki związek ma ten problem z tym działem ?

Opublikowano

mi kiedys spadł wąż chyba od IC w leonie z takim silnikiem 90 KM i właśnie były takie objawy , auto nie miało siły i za***iście kopciło na czarno

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za odpowiedzi, przynajmniej wiem na czym stoje. temat do zamknięcia.

Opublikowano

szukaj przede wszystkim dziury w dolocie następnie sprawdz zawór N75 a potem myslałbym o turbinie i zostaje jeszcze przepływomierz ale ja miałem podobny problem i okazało sie ze była dziura w dolocie więc powodzenia w szukaniu

Opublikowano

kolego :vaglogi: dynamiczne i statyczne. wrzuc do dzialu diagnostyka VAG. wtedy postawimy diagnoze

Opublikowano

Audi 2 dni temu było podłączane do komputera i wykryło 3 błędy. Zostały one naprawione - szedł samochód elegancko, jednak po dojechaniu do Augustowa (90km od B-stoku) znowu pokazał się brak mocy. I tak jest do tej pory.

co naprawiono ? ... [jak ?]