izka7878 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Witam wszystkich serdecznie. W lokalu pod moim mieszkaniem robotnicy wykonuja remont. Dzis rano stwierdzono ze pekla rura pomiedzy moim mieszkaniem a mieszkaniem u gory i zalewana jest piwnica. Fachowcy podumali i wymyslili, ze musza mi rozebrac pol lazienki zeby wymienic pion Lazienka rok temu remontowana Pytanie: czy jest mozliwosc zwrotu kosztow naprawy i przywrocenia lazienki do stanu pierwotnego? Moje mieszkanie jest ubezpieczone, ale czy to nie powinno isc z ubezpieczenia spoldzielni? Dzieki za zainteresowanie i przepraszam za polskie znaki:kwasny:
talib1990 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 zasada jest prosta. Instalacja DO licznika jest własnością spółdzielni bądź wspólnoty mieszkaniowej. OD licznika do umywalki itp. jest już twoja. Taka naprawa i doprowadzenie do stanu z przed zalania jest obowiązkiem Spółdzielni lub wspólnoty i to z jej ubezpieczenia musisz domagać się naprawy bądź pieniążków. ps. pracowałem w wakacje u brata kilka lat temu przy wymianie pionów i poziomów właśnie w spółdzielniach, jak coś to wal PW
jacek70 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zanim fachowcy zrujnują Ci łazienkę zrób fotki.
izka7878 Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Opublikowano 21 Listopada 2013 Foty zrobione. Na obecna chwile pognalam dziadow maja kombinowac i probowac robic "nieinwazyjnie" dla mnie choc jak znam zycie i naszych "fachowcow" to dopiero poczatek Dzieki za podpowiedzi i pozdr
Kazik123 Opublikowano 21 Listopada 2013 Opublikowano 21 Listopada 2013 kolega miał podobny problem i jak przedstawił wyceny łazienki do wspólnoty to rozwalili pół klatki schodowej a łazienka została cała
izka7878 Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Opublikowano 22 Listopada 2013 No i u mnie to zalatwilo sprawe:banan: Foty , kosztorys i wyciagali rure po 50cm:decayed: Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdr
Rekomendowane odpowiedzi