Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś czas temu zaświecił mi się CE, wraz z błędami 16683, 16804. Przy mocniejszym obciążeniu silnika słychać dość głośny syk między 3000-4000 obr/min. Syk pojawia się tylko przy mocnym obciążeniu, w domu nie jestem w stanie sprawdzić skąd pochodzi (sprawdziłem dolot i wylot). Auto jeździ normalnie. O ile 16804 to padnięty kat (auto ma już trochę ponad 200k km, ma prawo paść:decayed:) to przejmuję się trochę tym drugim błędem. Zrobiłem dzisiaj logi grupy 002,115,118. Będę wdzięczny za analizę, może da się coś z tego wywnioskować.

Link do Logów

P.S. Logi robiłem na 4 biegu. Na 3 dość szybko się zbiera, więc mało byłoby prób.

Pozdrawiam

Zbigniew

Opublikowano

Auto po programie, musisz sprawdzić szczelnośc dolotu kompresorem bo prawdopodobnie przyczyna problemu, syk i wysokie wysterowanie n75 to moze byc dziura w dolocie.

Opublikowano

blad wyskakuje bo auto nie trzyma boosta górą.

pozatym bardzo słaby przepływ jak na bexa- dziura w dolocie na 99%, plus moze jeszcze padnieta przeplywka , ciezko powiedzieć ,dolot kompresorem , potem logi i moze wystarczy , jak nie to przeplywka będzie w kolejności do wymiany.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem szczelność dolotu i jest OK, powietrze nie ucieka. Zmieniłem też zawór N75 oraz zawór odcinający/obejściowy turbo. Syczenie niby ustało, ale wartości w logach są podobne do poprzednich.

Link

Czy te logi są OK czy dalej coś BEXikowi dolega?

Opublikowano

podobnie jak ostatnio, generalnie na granicy regulacji , wiec moze byc ok, ale rownie dobrze czasem moze wyskoczyc error.