Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

zdjecie plytki centralki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ma ktoś może zdjecie plyty centralnego zamka na którym jest zaznaczone piny od otwierania auta??? bo u mnie zamyka normalnie ale już otworzyć się nie da

---------- Post dopisany 26-11-2013 at 14:40 ---------- Poprzedni post napisany 24-11-2013 at 13:46 ----------

miał ktoś podobny problem? zamykam auto normalnie pilotem i się zamyka ale jak klikne na przycisk otowrz to slychac tylko takie cykniecie w centralce pilota i tyle nie otworzy się. układ szczelny. centralka siadla???

---------- Post dopisany 28-11-2013 at 14:24 ---------- Poprzedni post napisany 26-11-2013 at 14:40 ----------

ktoś pomoze?

Opublikowano

Jakim pilotem Ty to otwierasz??

To co opisujesz wynika że masz dołożony alarm i tutaj nikt Ci nie pomoże bo nikt nie wie jaką centralkę posiadasz.

Powinieneś mieć pompkę centralnego, w Twoim roczniku nie było pilotów typu scyzoryk (chyba). Zaraz poszperam bo mogę się mylić i postaram Ci się pomóc.

Opublikowano

słuchaj powiedzmy ze centralak z pilotem została odlaczona ale nadal nie mogę go otworzyć zamykac zamyka normalnie. pompka długo nie buczy czyli wężyki sa szczelne

Opublikowano

http://obrazki.elektroda.pl/5876897400_1304431826.png

Złaczka T15c to jest brązowa złaczka w lewym słupku (przy lewej nodze kierowcy)

Są to dwa kable szaro biały i brązowo szary. Tak powinno być i pewnie masz tutaj wpiętą centralkę.

---------- Post dopisany at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ----------

Jak to długo nie buczy?? Znaczy że pompka podczas otwierania buczy??

---------- Post dopisany at 15:05 ---------- Poprzedni post napisany at 15:03 ----------

Z tego co wypisuje wynika że pompka się rozleciała. Chyba że coś źle zrozumiałem.

Z twoich wypowiedzi wynika, że jak chcesz otworzyć to pompka zaczyna buczeć, to znaczy że układ pod względem elektrycznym działa. Mechanicznie albo się pompka rozleciała albo masz nieszczelność.

Opublikowano

powiem ci tak zamyka normalnie czyli 3 s zabuczy i przestaje tak jak dawniej a jak chcem otworzyć to tylko cyknie cos w niej i tyle. żeby była gdzies nieszczelność to pompka by o wiele dluzej pracowala. a ten obraz to jest zdjecie pompki? a centralny zamek mam w bagzniku po prawej stronie. a centralny od pilota jest kolo niej.

ps jak chcem otworzyć to nie byczy

Opublikowano

OK to co jest z prawej strony w bagażniku to właśnie owa pompka o której mowa. To co jest obok (co cyka) to jest dołożona centralka alarmu. Nie mam pojęcia co masz założone ale to cos powinno być wpięte jak na rysunku. V94 to jest nasza pompka, do której dochodzą kabelki i w te kabelki ktoś wpiął tą centralkę. Ciebie interesuje kabel ro/br (chyba różowo brązowy) w kostce A zacisk 10. Jak podłączysz tam masę to powinna się uruchomić pompka i zamknąć auto. Jak się nie uruchomi, to kup pompkę używaną i sprawną. Możesz zawsze pobawić się w rozbieranie, ale ja nie miałem nigdy na to czasu.

A jak się uruchomi to Ci nie podpowiem co się dzieje bo nie wiem jaka centralka i jak ją ktoś podłączył.