Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Do czego słuzy antena na dachu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam B6 w którym nie ma navigacji, mimo to mam na dachu antenkę typu "płetwa rekina".

Z tego co zauważyłem to do wzmacniacza dopięte są anteny które są w bocznej szybie, one załatwiają FM i AM.

Ja nie mam ani navi, ani TV, nawet nie mam zdalnego sterowania webastem.... To po co ta płetwa na dachu ?

SL

Opublikowano

A nie czasami do GPS'a ?

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście, mam zestaw głośnomówiący... taki staroć.

Opublikowano
Do zestwu głosnomowiacego :wink:

Do zestawu ? W jakim sensie? Że niby Bluetooth? Bo głośnik chyba w innym miejscu... :kox:

Też mam taką antenkę, mam zestaw głośnomówiący, nie mam żadnych giepeesów, a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo.

Opublikowano

mam płetwę i mam zestaw pod starą nokię- ale przez bluetooth oczywiscie mozna łączyć z innym tel. i mam Navi.

Opublikowano
Do zestwu głosnomowiacego :wink:

Do zestawu ? W jakim sensie? Że niby Bluetooth? Bo głośnik chyba w innym miejscu... :kox:

Też mam taką antenkę, mam zestaw głośnomówiący, nie mam żadnych giepeesów, a przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo.

W A4 B6 jako doposazenie mozna było sobie zamowic zestaw głosnomwiacy ( w tym czasie NOKIA krolowała) . Czasem tez był zakładany TELEMATIK i do tego tez był potrzebna antena dachowa .

Jesli auto miało nawigacje ( mala NAVI miedzy zegarami , RNS D , a w 2004 roku RNS E) wtedy moglismy miec trzeci przewod antenowy .

Dodatkowo jeszcze była opcja webasta ze sterowaniem z pilota , tu tez ze sterownika szedł przewod do anteny dachowej .

Przyklad :

rekin.jpg

Opublikowano
  • Autor

Z tym webastem to chyba nie do końca.... właśnie odpaliłem sobie sterowanie webastem z pilota, ze sterownika idzie kabelek do wzmacniacza antenowego... tego z lewej strony w bagażniku pod szybą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W tej antenie dachowej oprócz GPS montowane były jeszcze anteny GSM szły do telefonu przez uchwyt

Teleportacja z galaktyki S2