Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B8 CAGA] Audi A4 Avant 2010 r. by Coccolino

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na razie wszystko ok. Zdziwila mnie jedna rzecz. Bedac u mechanika na podnosniku zobaczylismy, ze pokrywa skrzyni biegow jest jak nowa i bardzo czysta. Nie wiem, czy to sugeruje zmiane skrzyni, czy co? Jak objawia sie padniety dwumas? Jakies stuki, puki?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Opublikowano
Jak na razie wszystko ok. Zdziwila mnie jedna rzecz. Bedac u mechanika na podnosniku zobaczylismy, ze pokrywa skrzyni biegow jest jak nowa i bardzo czysta. Nie wiem, czy to sugeruje zmiane skrzyni, czy co? Jak objawia sie padniety dwumas? Jakies stuki, puki?

Rozne sa obja2y, u mnie np po intensywnej jeździe po miescie, w koncowej fazie ruszania drganie...., w pozniejszej fazie tzw. twarda zmiana biegu, tzn. Bez plynnosci...

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Opublikowano

Odpukac, u mnie na razie nic takiego sie nie dzieje. Nic nie drga, zmiana biegow jest plynna

Opublikowano
Odpukac, u mnie na razie nic takiego sie nie dzieje. Nic nie drga, zmiana biegow jest plynna

Ale jeszcze jej nie skatowałeś konkretnie :naughty:

Opublikowano

No wlasnie cos tam juz pokatowalem na krepowskiej ;-) I tu wlasnie pytanko. Da sie calkowicie wylaczyc ESP? Wylaczylem, ale i tak przy starcie sie zapalala kontrolka, trzeba dluzej przytrzymac, zeby wylaczyc calkowicie?

Opublikowano

Gratuluje zakupu, a martwiłeś się że nie znajdziesz nigdzie takiej jaką chciałeś....

Opublikowano

Proste mody, które dało radę zrobić przy użyciu VCDS zrobione :wink:

- Wizualizacja Parktronica - ZROBIONE

- Reflektory przeciwmgłowe z funkcją doświetlenia zakrętów - ZROBIONE

- Poziom naładowania akumulatora - ZROBIONE

- Lap Timer - ZROBIONE

- Gauge Test / Needle Sweep - ZROBIONE

- Zabezpieczenie antykradzieżowe w postaci odcięcia sterownika CAN tzw. "pastylką" - ZROBIONE

Na wiosnę pewnie coś się ruszy. teraz trochę pogoda odstrasza :wink: no i brak środków :kwasny:

---------- Post dopisany 19-12-2013 at 17:48 ---------- Poprzedni post napisany 17-12-2013 at 19:12 ----------

Dzisiaj weszła nowa gałka zmiany biegów:wink: Niby mała rzecz a cieszy, i od razu konsola środkowa wygląda ładniej:wink:

cdq5.jpg

m9vv.jpg

Opublikowano

Kup pedzel i ogarnij detaling w desce rozdzielcze, wszedzie pelno piachu :D

Gala s-line robi swoje :) ale nie zaciera blyskiem reszty :)

Opublikowano

Hehe :wink: Wiem, że w aucie syf, przetarłem tylko ściereczką, żeby aż tak tego syfu nie było widać:facepalm:. Na weekend będzie porządne czyszczenie:wink:

---------- Post dopisany at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

A tak btw. to musimy kiedyś się skumać w Kołobrzegu. Mam tam rodzinkę, i praktycznie co roku jestem tam na wakacjach, wiec możnaby zrobić jakiś mini spocik :wink:

Opublikowano

a czy czasami gałka s-line nie jest pikowana ? to jest chyba zwykła sport

Opublikowano

Tak, to jest zwykła sport, na razie pikowanej nie chciałem, bo kierę mam zwykłą. I tak jest dużo lepsza, i lepiej się prezentuje od tej zwykłej. Zobaczymy może w przyszłości będę zmieniał kierę, to wtedy zmieni się gałkę na pikowaną skórę:wink:

Opublikowano
a czy czasami gałka s-line nie jest pikowana ? to jest chyba zwykła sport

No wlasnie, moja jest pikowana :what: i z biala nicia

---------- Post dopisany at 10:10 ---------- Poprzedni post napisany at 10:09 ----------

Hehe :wink: Wiem, że w aucie syf, przetarłem tylko ściereczką, żeby aż tak tego syfu nie było widać:facepalm:. Na weekend będzie porządne czyszczenie:wink:

---------- Post dopisany at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany at 22:34 ----------

A tak btw. to musimy kiedyś się skumać w Kołobrzegu. Mam tam rodzinkę, i praktycznie co roku jestem tam na wakacjach, wiec możnaby zrobić jakiś mini spocik :wink:

Spoko, jak jeszcze do lata bede mial Audi :) A jak nie to na rowerze przyjade :D

Opublikowano

Repliki rotorow juz na pokladzie ;-)

19 cali 8,5J ET 35.

Teraz czekaja na ogumienie Nexen N8000 245/35 r19

qune6abu.jpg

3ubevuza.jpg

4eqeqy9u.jpg

u6evapam.jpg

unapyvyz.jpg

Opublikowano

Jak to wygląda na żywo ? ciemniejsze są niż ori tak ? i widzę że w połysku. Jaka cena jeśli można wiedzieć :) ? zakładaj i pokazuj jak to siedzi :)

Opublikowano

Tak to mniej wiecej wyglada na aucie (sorry za brudne auto ;-) )

Tutaj sa na oponie 225/35 r19, wydaje mi sie, ze jak przyjda docelowe opony, to będzie to wygladac lepiej:-)

Z tym ET 35 z przodu jest praktycznie idelanie, mozna powiedziec, ze sa zlicowane z blotnikiem, wiec boje sie, ze ET 29 moze juz byc za male i bedzie trzec, ale moge sie mylic;-)

3edu8e8e.jpg

yza4egam.jpg

ujymy6y3.jpg

---------- Post dopisany at 15:13 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ----------

Felgi sa chinskie "Made in P. R. C." , ale sa calkiem przyzwoicie wykonane ;-) Cena nie chce sie chwalic, ale wydaje mi sie, ze byla promocyjna. Felgi sa od Duffiego z B5B, jezdzil na nich moze z rok. Ogolnie jak juz bede mial opony, to porobie wiecej zdjec :-)

Opublikowano

Troszke jak by ten tego za wysoko stoi auto wzgledem felg :decayed:

Opublikowano

Tutaj jest na oponie 225/35 r19, moze na 245/35 r19 bedzie trochę lepiej. Zawiecha 1BE, raczej gwintowal nie bede, ale to sie jeszcze zobaczy ;-)

Opublikowano

jest koza :decayed: jak masz 1BE to na sprężynach go obniż i będzie elegancja francja :wink:

Opublikowano

Kurde jeszcze większa koza wyszła niż u mnie. Ja już jestem prawie zdecydowany na springi Eibacha -35/-30 z tego co wyczytałem na PL stronach i na DE to najlepszy wybór względem komfortu na DE jeszcze polecają H&R ale piszą że gorszy komfort. W gwint też nie chcę się pchać bo i tak niżej jak -40mm bym go nie posadził ze względu że po różnych drogach jeżdżę.

Opublikowano

Ja tak samo, jezeli bede cos obnizal, to tylko Eibach. W B7 mialem zalozone do 1ba i bylem mega zadowolony :-)