Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

felgi 18 a 17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów posiadam obecnie koła 225/45/18 i zastanawiałem sie nad zmianą na 225/45 (50)/17

Chciał bym sie dowiedzieć czy jest odczuwalny lepiej konfort na 17 ? czy jest duża różnica ? no i jak to wygląda wizualnie ?

jak wygląda 18 każdy wie :slina: ale zastanawia mnie jak by było gdybym założył 17 ktoś już robił coś takiego ?

Opublikowano

tu większość zmienia tylko na wieksze koło :grin: co do komfortu to wielkiej różnicy nie ma czy 17 czy 18 zalezy wiele od łopony:wink: 17 tez zle nie wygląda pod warunkiem ze jest to ładne 17

Opublikowano
  • Autor

jak nie ma różnicy to nie ma chyba sensu ;) pytam ponieważ przymierzam sie do zakupy innych felg coś z rodziny s-line i zastanawiałem sie nad 18 czy tez 17 :)

Opublikowano

Różnica, między 18 a 16 jest wyraźna, ale 18 a 17 niezbyt duża, bierz 18 bo lepiej wyglądają :cool:

Opublikowano

Wszystko zależy po jakich drogach jezdzisz. Jak w okolicy masz dobre bierz 18 jak do dooopy to 17. Ją postawiłem na 17 ze względu na drogi do bani do tego profil 50 i komfort trochę mniejszy jak na 16 ;-)

Opublikowano
  • Autor

Ja na co dzień jeżdże po niemczech no ale jeżdże tez czasami do polski na wolne i w tedy w miescie jest masakra ;P

Nie powiem ze w niektórych momentach na autostradzie tez jest kosmos jak np przejeżdżam przez most i te progi na mostach są kosmiczne odgłos i uczucie jest takie jak bym w łeb dostał :facepalm:

Opublikowano

Jezdzilem na 17stkach 225/45/17 i na 18stkach 225/40/18. Jak dla mnie roznicy nie ma zadnej. Na 17stce tez odglosy sa straszne. Do tego najwiecej zalezy od opon. W moim przypadku na 17stkach mialem kiepskie opony i jezdzilo sie na nich gorzej w koleinach niz na 18stkach.

Ja bym zostal przy 18stkach.

Opublikowano
Witam kolegów posiadam obecnie koła 225/45/18 i zastanawiałem sie nad zmianą na 225/45 (50)/17

Chciał bym sie dowiedzieć czy jest odczuwalny lepiej konfort na 17 ? czy jest duża różnica ? no i jak to wygląda wizualnie ?

po pierwsze masz źle dobrane opony na koła 18", powinieneś mieć 225/40. a teraz odpowiadając na twoje pytanie w sprawie komfortu.... w tej sprawie ważną role odgrywa opona, a dokładnie mówiąc profil opon na jakich się jeździ, a także czy są to opony typu RF. kolejną sprawą jest także waga samych felg, a nie zawsze mniejsza felga jest lżejsza od większej.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje ci za odpowiedz teraz już wiem :) wiem tez że musze zmienić opony na sezon :)

Czyli opony powinny być Z RF (run flat ) czy bez ?

Opublikowano

BEZ - ROF'y są przeznaczone w szczególności do BMW i są sporo twardsze od zwykłych (umożliwiają jazdę po przebiciu). Poza tym, jak wspomniał A-rek, masz zły profil opon, ale niestety, po zmianie na właściwy, tj. 225/40 będzie jeszcze twardziej.

Opublikowano
  • Autor

Trudno skoro tak sie sprawa przedstawia to przeżyje i moja kieszeń też ważne ze oko sie cieszy hehe

Opublikowano

Jak wygląd i prowadzenie to 18" a jak komfort to 16".17" nie wiele zmieni w porównaniu do 18 a wygląd gorszy.Czasem mnie też holera bierze i dziękuję Bogu że zima i zmieniam na 16".