macw25 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Czy któryś z kolegów orientuje się jakie oznaczenia(data produkcji) ma Varta na 2013 rok?? Pisałem do producenta i twierdzą, że z rokiem 2013 zaprzestali oznaczania daty produkcji kolorem kropki- zmienianej co jakiś czas
arris_88 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Czy któryś z kolegów orientuje się jakie oznaczenia(data produkcji) ma Varta na 2013 rok??Pisałem do producenta i twierdzą, że z rokiem 2013 zaprzestali oznaczania daty produkcji kolorem kropki- zmienianej co jakiś czas To prawda. Od 2013 nie ma oznaczeń kwartalnych poszczegółnych roczników produkcji.
Dajmon Opublikowano 3 Grudnia 2013 Opublikowano 3 Grudnia 2013 czyli jest przyjęty tylko rok produkcji ? bez względu na miesiąc/kwartał ? np. wyprodukowany w styczniu lu kwietniu lub w grudniu - będzie jeden pieron - bo rok np. 2013 czy tak ? ---------- Post dopisany at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ---------- może handlarze sami malowali kropki pędzelkiem kupując puszkę farby danego koloru ?!
macw25 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2013 Taką odpowiedź dostałem z Varty: " data produkcji jest zakodowana; nie odczytujemy jej. Oznaczenia kolorystyczne określające kwartał roku, w którym ak. został wyprodukowany nie mają już racji bytu (od 2013 roku). Akumulatory sprowadzane do Polski pochodzą bezpośrednio z fabryki; zgodnie z technologią, jaka została zastosowana przy ich produkcji, mogą być magazynowane do 15. miesięcy bez konieczności dodatkowego doładowywania. Na ich żywotność wpływa także sposób użytkowania i stan techniczny instalacji w pojeździe; sama data produkcji jako taka nie wiąże się bezpośrednio z żywotnością produktu. "
Rekomendowane odpowiedzi