Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

POLSKIE OC auta !!! wyjazd do Anglii na 5 miesięcy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam OC w firmie AVIVA do końca tego roku. Dzwonię do nich w sprawie przedłużenia umowy informując ich że jestem po za granicami kraju - ANGLIA . Koleś stwierdził że jeżeli będę za granicą więcej niż 1 miesiąc to musi wyliczyć mi inną składkę! No i wyliczył 1800 zł. gdzie do tej pory na pełnych zniżkach miałem 455 zł.

Mam możliwość zrezygnowania z ich usług i nawet sam mi to zaproponował hehe. Panowie znacie jakieś towarzystwo ubezpieczeniowe żeby to ogarnąć. Powrót planuje gdzieś koło KWIECIEŃ-MAj!

Pozdrawiam

szkodnik

Opublikowano

Tak na dobrą sprawę to wcale się nie musisz chwalić, że jesteś w Anglii.

Zawwsze możesz powiedzięc, że samochód raczej nie będzie się poruszał poza granicami kraju. A zdanie możesz zmienić w każdej chwili i sobie pojechać.

Natomiast w momencie, kiedy zrobisz buum za granicą kraju, to wtedy pewnie zrekalkują Ci składkę i będziesz musiał dopłacić.

Wiekszość ubezpieczycieli direct pyta o jazdę za granicą, więc ceny pewnie będą podobne. Sprawdź PZU wartę Hestię - oni chyba nie pytają o takie rzeczy.

Opublikowano
  • Autor

poczytałem troszeczkę w necie i faktycznie jest tak jak piszesz!

To tak samo jak z deklaracją, że pojazdem nie będzie kierowała osoba poniżej 25 lat. Można to zadeklarować, ale w razie kolizji ubezpieczyciel może to zweryfikować (bo akurat podczas kolizji samochodem kierowała taka osoba) i zażądać dopłaty do składki. Tutaj obowiązuje zupełna dowolność, ale należy się liczyć ze zweryfikowaniem tego przez ubezpieczyciela i dopłatą. Za deklarację niezgodną z prawdą grozi co najwyżej dopłata i odsetki, to nie jest przestępstwo ani coś, co może grozić "nieważnością" OC.

Ubezpieczyciel ma zupełna dowolność ustalania wysokości składek na podstawie zupełnie dowolnych warunków.

to jest post jaki znalazłem na jednym z forum prawnych.

Opublikowano

Kup jakas padake w Angoli i jezdzij

Potem nia tutaj przywieziesz i sprzedasz na czesci