Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy et 47 kola beda schowane, ale to kwestia gustu. Ja np mam et47 na kolach 225/45. Zrobilem pomiar od zewnetrznej strony blotnika do najbardziej wystajacego elementu kola (u mnie akurat rant opony). Z przodu wyszla odleglosc 16mm, a z tylu 21mm. Kupilem dystanse 13mm przod i 17mm tyl. Wczoraj je zamontowalem i wyglada znacznie lepiej.

Co do opon to profil 45 i tak juz mocno przenosi nierownosci drogi. W b7 mam 235/45 i ta szerokosc opony sprawiala ze na nierownyh drogach, gdzie masz koleiny wyjezdzone, musze walczyc o stabilnosc przy wyprzedzaniu. Podsumowujac......... Dlatego do b8 wrzucilem 225/45, ale to kwestia decyzji.

Edytowane przez ArkadiuS

Opublikowano

Przy et 47 kola beda schowane, ale to kwestia gustu. Ja np mam et47 na kolach 225/45. Zrobilem pomiar od zewnetrznej strony blotnika do najbardziej wystajacego elementu kola (u mnie akurat rant opony). Z przodu wyszla odleglosc 16mm, a z tylu 21mm. Kupilem dystanse 13mm przod i 17mm tyl. Wczoraj je zamontowalem i wyglada znacznie lepiej.

Co do opon to profil 45 i tak juz mocno przenosi nierownosci drogi. W b7 mam 235/45 i ta szerokosc opony sprawiala ze na nierownyh drogach, gdzie masz koleiny wyjezdzone, musze walczyc o stabilnosc przy wyprzedzaniu. Podsumowujac......... Dlatego do b8 wrzucilem 225/45, ale to kwestia decyzji.

Dzięki za info.

Możesz pokazać fotki B8 na 18" w 45?

Hmm a gdybym przy oponach 225/45 (mocno o nich myślę) zamiast

1) ET47 na 8"

wziął

2) ET 29 na 8,5" to wyglądałobyby lepiej? (nie chce dystansów).

Sprawa jest prosta, poluję na te: http://www.original-felgen.com/8k0601025aj1h7.htmli boję się trochę 245/40.

Felgi te są dostępne na et 47 i 29, kolejno:

1) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5406487910

2) http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5390660716

Opublikowano

Niestety Nie zrobilem przed założeniem dystansow, ale w tym wątku jest kilka zdjec z ori felga et47 oraz linkow gdzie możesz obejrzec..... Patrz wyzej linki od glimazzz

Opublikowano

Niestety Nie zrobilem przed założeniem dystansow, ale w tym wątku jest kilka zdjec z ori felga et47 oraz linkow gdzie możesz obejrzec..... Patrz wyzej linki od glimazzz

OK, dzięki za info.:)

Jeszcze dwie kwestie przed zakupem.. (zdecydowanie bliżej mi do 225/45/18)

1. A pokażesz z dystanasami? Chciałbym zobaczyć jak wygląda B8 w tych allu na 45 zamiast 40.

2. Przy założeniu że rezyguneje z dystansów lepszy wyborem wydaje się ET29 niż 47 pod kątem finalnego wyglądu?

Bo są takie i takie w tym modelu (linki do allegro wyżej).

Tak więc przy 225/45/18 i braku dostansów "bierzemy" et 47 czy 29?:)

Opublikowano

Felga z ET29 ma 8,5J a co za tym idzie opona 225/45 będzie miała już naciąg, pytanie czy będzie Ci to odpowiadało?

Opublikowano

Witam, które tych kółek byście polecili? nie chciałbym aby za mocno wystawały. Zawiecha 1BA

http://allegro.pl/kola-felgi-19-255-35-19-audi-a4-s4-a5-s5-rs5-i6056087110.html#thumb/4

Jak ten rozmiar kółek 255/35/19 by wyglądał? Przy okazji co to za fela? no i nie podał jak szeroka

http://allegro.pl/felgi-kola-audi-a5-a6-a7-a8-19-oryginal-i6174709283.html

http://allegro.pl/felgi-oryginal-audi-19-continental-255-45-19-i6156839154.html#thumb/7

Opublikowano

Tylko pierwsza propozycja by pasowała z oponami

reszta ma zbyt wysoki profil opon jak dla a4

chyba ze opony i tak kupisz inne

Opublikowano

Felga z ET29 ma 8,5J a co za tym idzie opona 225/45 będzie miała już naciąg, pytanie czy będzie Ci to odpowiadało?

A może opona 235x45 rozwiąże problem z naciągiem ... pytam bo też mam podobny problem .

Macie może jakieś fotki przy oponie 225x45 przy feldze 8,5 cala żeby zobaczyć jaki to naciąg ?

...nie podchodzi mi rozmiar 245x40 - wygląda ok, ale do 177 konnego auta z zawiasem 1bv to lekka przesada ( twardo i ciężko się prowadzi jak dla mnie ).

Edytowane przez PIXI

Opublikowano

235 na 8,5" różnie leżą w zależności od producenta opony. Michelin wygląda kiepsko. Dla potwierdzenia oglądałem Michelina pilota 225 na 8" feldze bmw i też miała lekki naciąg. Te opony są chyba węższe niż podaje producent.

Opublikowano

Chyba nie bardzo.

W takim razie biorę ET47 na 225/45/18 i zobaczymy co dalej.

Widzę, że kilka osób ma taką kombinację i chyba nikt nie narzeka. :)

Opublikowano

Panowie koła do mojego avanta kupione. Parametry to 19" 8,5j ET 45. Na tył pewnie przyda się dystans ale to później. Teraz czas na opony. Mój wybór to 235/35 Czy to dobry wybór ? Fabrycznie jest chyba 245 ?

Opublikowano
Opublikowano

255 jest fabrycznie dla 35 profilu i 19 cali

Opublikowano

OK, dzięki za info.:)

Jeszcze dwie kwestie przed zakupem.. (zdecydowanie bliżej mi do 225/45/18)

1. A pokażesz z dystanasami? Chciałbym zobaczyć jak wygląda B8 w tych allu na 45 zamiast 40.

Zrobiłem zdjęcia i jutro wrzuce.
Opublikowano

1% na plus do serii więc na tych oponach będziesz szybszy[emoji1] [emoji12] [emoji9]

Opublikowano

Panowie koła do mojego avanta kupione. Parametry to 19" 8,5j ET 45. Na tył pewnie przyda się dystans ale to później. Teraz czas na opony. Mój wybór to 235/35 Czy to dobry wybór ? Fabrycznie jest chyba 245 ?

Ja jeżdżę na 235/35. Nie narzekam
Opublikowano

Nowe koła zasadzone R19 8,5 Et43 z oponami 245/35

rotor19.jpg

rotor20.jpg

Opublikowano

Nowe koła zasadzone R19 8,5 Et43 z oponami 245/35

rotor19.jpg

rotor20.jpg

Pięknie siadło :brawo:

Ps. Jakie dystanse dobrać pod identyczne parametry felgi?

Opublikowano

To bez dystansów jest, właśnie się zastanawiam na dystansami 10mm, idealnie by było jakby były do kupienia 13mm

Opublikowano

$_12.JPG

A takie alufelgi jak wyżej (mają et48 i widze ze to chyba org. wzor z a6) w a4 b8 ktoś kojarzy, a może ma?
Chętnie bym je zobaczył na aucie. Aukcja to: http://allegro.pl/oryginal-audi-a4-a6-a8-vw-18-cali-raty-i5701274265.html- po numerze niestety nie znalazłem w google'u.

W tym tygodniu decyzje, planuje wrzucić je na 225/45/18 i szukam ew alternatyw dla oryginalnego wzoru:
8k0601025aj1h7-1.jpg