Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bang&Olufsen Modyfikacja, wygłuszanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Czy ktoś w B8 zajmował się naprowadzaniem na normalną drogę systemu B&O ?

Priorytetem dla mnie byłaby wymiana przednich, głośników średnio-nisko tonowych i może przy okazji wysoko.

Nie zajmuję się car-audio i nie wiem czy wygłuszenie w postaci maty butylowej będzie w porządku, niestety standardowe jest tragiczne, tak samo jak te mizernie wyglądające głośniki. Wiadomo nie chciałbym wydawać fortuny bo i tak nie jestem audiofilem, ale pewnie każdy Hertz czy od biedy (?) JBL na poziomie 150-250zl będzie lepszy od tego co zamontowano w zestawie.

Pytanie teraz o średnicę, za cholerę nie wiem co by tam wpasować. Może jakieś propozycje ? :-)

Do tyłu nie mam zastrzeżeń, ale drzwi trzeba zrobić koniecznie.

Opublikowano

napisz do Jarka.http://a4-klub.pl/members/darecy-72725/

wiem ze on cos działał z nagłosnioeniem w swojej b8.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki widzę.

Tylko, że 1. On przerabiał serię i nie napisał jakich średnic są głośniki by to spasować.

Ten rezonans w drzwiach nie daje mi spać... :facepalm:

Opublikowano
Witam, Czy ktoś w B8 zajmował się naprowadzaniem na normalną drogę systemu B&O ?

Priorytetem dla mnie byłaby wymiana przednich, głośników średnio-nisko tonowych i może przy okazji wysoko.

..... bo i tak nie jestem audiofilem,

A teraz napisz jeszcze raz, po co i dlaczego? Skoro i tak nie zauważysz różnicy?

Opublikowano

Nie ma po co wymieniać głośników etc. Wygłusz dobrze drzwi i będzie poprawa znaczna. Jeżeli natomiast chciałbyś zmienić głośnik seryjnie jest bodajże 20cm musisz założyć dystans z mdfu na mniejszy głośnik np 16

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście zacznę od wygłuszenia, warsztat car-audio z wieloletnim doświadczeniem chciał chyba 200 zł/szt z przodu więc i raczej nie opłaca się samemu grzebać. Usunięcie rezonansu i drgań to podstawa, później ewentualnie można zająć się pierdzeniem :grin:

@szogun0 , prawdopodobnie nie masz pojęcia jak gra B&O w B8mce....

Opublikowano

Mam, bo montowałem w B8.

Opublikowano

a będziesz też montował dystanse MDF? zastanawiam się przy wymianie na B&O z serii czy to wsadzić i jakie - może te + wygłuszenie...