Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lekkie szarpanie, czasami problem z falującymi obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :hi:

Moim problemem w 1.8T jest lekkie szarpanie po puszczeniu pedału gazu, oraz czasami falowanie obrotów na biegu jałowym. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś rzuciłby na nie okiem i pomógł mi ustalić czego to może być przyczyna. Przed logami usunąłem błąd 00561 ( problem z mieszanką - prawdopodobnie przyczyną jest instalacja gazowa). Przed odpaleniem samochodu przełączyłem na benzynę, żeby podczas logów LPG nie było problemem. Dodam jeszcze, że planuję na przełomie czerwca-lipca podnieść w nim moc do około 200KM i pomału przymierzam się do wymiany części, które stanowiłyby problem w tym małym zabiegu i tu też prosiłbym o pomoc. Jeżeli ktoś zauważyłby po logach, że któryś element na taką moc będzie niewystarczający prosiłbym o komentarz (oczywiście więcej na ten temat będę pisał i dowiadywał się w odpowiednim dziale ;) )

Grupy: 002,025 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 002,013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 002,007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

auto szarpie nie jedzie, bo masz problem z tym że nie ma paliwa ,

ew lambde masz padniętą,

najlepiej podmienic lambde i zrobic logi na pb

,inny sposób- sprawdzic cisnienie paliwa na listwie manometrem podczas jazdy z pelnym obciazeniem do odcinki.

Opublikowano
  • Autor

Fakt, logi robiłem z małą ilością paliwa w zbiorniku, ale szarpie nieważne czy jest go mało czy jest prawie pełny oraz czy jadę na PB czy LPG - zawsze jest to samo. W dodatku szarpie tylko przy ściągnięciu nogi z gazu, nie zauważyłem problemu z rozpędzaniem się (chcę go wzmocnić dla czystej przyjemności).

Opublikowano

Masz cos z sonda albo okablowaniem bo napięcie 1.1 v chyba nie jest normalne w sondzie wąskopasmowej.

Opublikowano
  • Autor

W jakiej granicy powinno być to napięcie?

Opublikowano

praca sondy to 0,2-0,8v przy bucie powinno byc na bogato czyli ok 0,8v

Wysłane za pomoca sputnika.

Opublikowano
w jakiej granicy powinno być to napięcie?

0-1v.

Opublikowano

Widziałeś kiedyś napięcie 1v na pracującej sondzie w aucie?

Opublikowano
Fakt, logi robiłem z małą ilością paliwa w zbiorniku, ale szarpie nieważne czy jest go mało czy jest prawie pełny oraz czy jadę na PB czy LPG - zawsze jest to samo. W dodatku szarpie tylko przy ściągnięciu nogi z gazu, nie zauważyłem problemu z rozpędzaniem się (chcę go wzmocnić dla czystej przyjemności).

jak prawie pełny to logi i tak będą wyglądac tak samo :) jestem niemal pewny. rozwiazanie problemu masz w 1 poscie.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc. W niedługim czasie wymienię sondę i zobaczymy co z tego wyjdzie ;)