Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Żarówki w zegarach i licznik kilometrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problem polega na tym ze zabrałem sie za wymiane zarówki w licznikach, okazało sie ze jedna na predkościomierzu była spalona. druga była ok (nie wiem dlaczego ale obie nie swieciły - swieciła tylko ta na górze) i wszystko byłoby ok tylko ze teraz zadna nie swieci, a co gorsze padł tez licznik kilometrów, odpinałem wtyczke, podłaczałem spowrotem i nic... dalej to samo:(

dodam jeszcze ze kiedys mialem taka sytuacje z tym ze 3/4 zarowek w liczniku zgasło, pojezdziłem troche i zapaliły sie oprocz tych 2... co zrobic jak to naprawic?

Opublikowano

przeważnie jak wymienia się żarówki w liczniku to nie jedną a komplet czyli wszystkie

Opublikowano
  • Autor

no i zabrałem sie za sprawe jeszcze raz... rozebrałem i w liczniku od km i predkosciomierzu były padniete żarówki, trzeba bedzie jak mowi grippen kupic cały komplet, moze wtedy wszystko ładnie zaswieci :>

Opublikowano

bo ta zawsze jest jak wyjmiesz jedną to zaraz ci inna padnie

Opublikowano

a u mnie po wymianie zarowek swieca sie teraz caly czas nawet na wylaczonych swiatlach :shocked: naprawa kosztuje podobno 450 zl :gwizdanie:

Opublikowano

a napiszcie koledzy czy wskaowki maja osobna zaroweczke czy podswietlaja je te zarowki obok? bo u mnie na predkosciomierzu nie swieci ta przy zerze, ta przy 260 no i przy okazji wskazowka :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

kolego razk, wymieniłem własnie zaroweczki, bo nie swieciły mi własnie te przy 0 i 220 (w moim przypadku) i wskazówka, no i z tego co tam zagladałem to sa poprowadzone takie plastikowe płytki w celu rozproszenia swiatła, zarowki od wskazowki nie widziałem, także moze nie być... dzis jak tylko zrobi sie ciemno pojde sprawdzić czy wskazówka także sie zaswieci:)

Opublikowano

U mnie nie dzialaly zarowki w dolnej czesci zegarow ,dalem do wymiany i jest teraz tak ,zegary swieca ok. ale licznik kilometrow bez wlaczania swiatel swieci ok a jak zapale swiatla to licznik przygasa,przedtem swecil caly czas tak samo przy zapalonych jak i zgaszonych.Teraz nie wiem czy poprzednio bylo dobrze czy tak jak jest teraz tj.dobrze.

Opublikowano
  • Autor

wymiana zarowek przy 0 i 220 wystarczyła, zeby wskazówka sie zapaliła :>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie nie dzialaly zarowki w dolnej czesci zegarow ,dalem do wymiany i jest teraz tak ,zegary swieca ok. ale licznik kilometrow bez wlaczania swiatel swieci ok a jak zapale swiatla to licznik przygasa,przedtem swecil caly czas tak samo przy zapalonych jak i zgaszonych.Teraz nie wiem czy poprzednio bylo dobrze czy tak jak jest teraz tj.dobrze.

wyglada to na jakas zware bo przy wylaczonych swiatlach licznik nie powinien swiecic :shocked: drugi objaw to ze przygasa przy wlaczaniu swiatel :thumbdown:

Opublikowano

wyglada to na jakas zware bo przy wylaczonych swiatlach licznik nie powinien swiecic :shocked: drugi objaw to ze przygasa przy wlaczaniu swiatel :thumbdown:

Licznik podświetlony jest non stop, tak jak wszystkie "guziki" do włączania przeciwmgłowych, podgrzewania foteli, czy radio.

A że przygasa przy włączaniu świateł, to normalne, gdyż jest to tryb nocny (wtedy światła oznaczały jazdę w nocy, zazwyczaj...) no i przygasa by nas nie raziło.

A jak się wymienia żarówki, to komplet za jednym zamachem. Wydatek taki sam, a później nie ma zbędnej zabawy.

Było już o tym dużo, wystarczy poszukać... :szukaj:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_problem_z_podswietleniem_licznika-t15372.0.html;msg180229#msg180229

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_avg_podswietlenie_licznikow-t25210.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_adr_niekompletne_podswietlenie_obrotomierza-t25976.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/a4_b5_oswietlenie_licznikow-t13957.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_kontrolka_swiatel_mijania_pozycyjnych-t3925.0.html