Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kable pod wzmacniacz :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki masz altek? 90 czy 120? i zasilasz tylko jeden wzmak ?

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ----------

aha bezpiecznik jest ok

moze byc

Opublikowano
  • Autor

Tak tylko 1 wzmacniacz wymieniony wyżej. Do tego radio pioniera 2 glośniki przód + 2 głośniki i subwoofer tył aktywny oryginalny.

Alternator szczerze nie wiem jaki mam. Akumulator mam Centra Futura , nie pamiętam dokładnie pojemności ale 77 Amper.

A jak sprawdzić jaki jest alternator?

Opublikowano

pisze na nim,przod tez masz ori?

Opublikowano
  • Autor

Nie, przód to Diora GDS1307. (odseparowany)

Opublikowano

sluchaj kolego tak czy tak to troszke za maly pobor pradu zeby ci w polowie mocy swiatla przygasaly zobacz w sygnaturze u mnie jakie 2 wzmaki napedzam i takie mruganie swiatla minimalne pojawia sie przy max sluchaniu,altek mam 120A orginalny,tylko ja bym najpierw sprawdzil ten akumulator ,bo czytalem juz o takich przypadkach ze wydawalo sie ze jest ok a okazalo sie ze to on robil cale zamieszanie,dobrze by bylo podpiac jakis w 100% dobry aku i juz bys wiedzial co dalej

Opublikowano
  • Autor

Aha :) Ok w wolnym czasie przerzucę akumulator od brata , ponieważ kupił miesiąc temu więc ma raczej dobry. Chociaż na swój nie narzekam jeśli chodzi o trzymanie. Kilka dni i pali ładnie.

Opublikowano

Napewno przyjrzałbym się instalacji. Jaki prąd daje alternator, czy niema spadków napiecia spowodowanych już wypracowanymi szczotkami albo uszkodzonym regulatorem napięcia w altku, czy akumulator trzyma parametry. Jak aku będzie miał juz małą pojemność to też to zauwazysz. Tak naprawdę akumulator mozna przyrównac do kondensatora i on jest buforem miedzy alternatorem a reszta instalacji. Jak jest padnięty to całe obciążenie chwilowe idzie na alternator i stąd te spadki i przygasanie świateł..

Opublikowano

no dokladnie ,kolega to ujal:hi:

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem.

Czyli kondensator na pewno odpada.

Po świętach zawitam do znajomego elektryka by załatwić problem :)

Dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

no najpierw sprawdz wszystko to o czym pisalismy a potem sie zobaczy :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak tak , ale nawet nie mam czym zrobić pomiarów itd.

Opublikowano

Pomiar sprawności akumulatora zrobia Ci w prawie kazdym sklepie gdzie sprzedaja akumulatory. Powinni mieć taki sprzęt i robia to najczęściej za darmo.

A alternator sprawdzi Ci już jakiś elektryk samochodowy.

A co do kondensatora przy tej grubości kabli jesli są dobrej jakości to bym sobie darował bo żadnego pożytku z tego nie będzie, tym bardziej że przeważnie nie słucha sie muzyki na wiecej niz 1/2 mocy.

Opublikowano

no moze 3/4:wink:

---------- Post dopisany at 21:34 ---------- Poprzedni post napisany at 21:32 ----------

czasami:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Czasami :>

Opublikowano

Uważajcie z tymi testami w sklepach bo na ogół i tak twierdzą że do wymiany bo chcą coś wcisnąć. ;-)

Nawet nowy gotowi wywalić.

Opublikowano

Ten poziom głośności to tak rzuciłem na oko :wink: Wszystko zalezy od upodobań ale nie wyobrażam sobie jeździc cały czas z wysterowaną choćby na 90% młockarnią :decayed:

POWER-KRIS Masz rację ale patrząc w ten sposób to bałbym sie oddać samchód jakiemukolwiek mechanikowi. Oczywiście trzeba patrzeć im na ręce i jechac w miejsce gdzie ktoś poleci i był zadowolony z obsługi.

Ja miałem odwrotną sytuację że mój akumulator już powoli zbliza się do kresu żywota a Pan w sklepie mi mówił że jeszce troche pojeździ i zeby przyjechać jak juz całkiem padnie. Wszystko zalezy od człowieka cz chce byc człowiekiem i pomóc czy żydem i zarobić :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie.

Otóż znajomy powiedział że z instalacja i aku all ok. I wspomniał że przy takiej głośności jak słucham to normalne ze lekko przygasają światła. Pożyczyłem kondensator Dietza 1F .

I teraz pytanie w jakiej kolejności podpiąć go?

Pierw mam naładować bezpośrednio z aku poprzez 2 kable i żarówkę ?

Następnie wyjąć bezpiecznik z kabla zasilającego? Później +12 wpiąć w kondensator i z kondensatora w wzmacniacz? (taka kolejność?)

Masę z kondzia dać tam gdzie masa ze wzmaka? w inne miejsce? Czy od wzmacniacza do kondzia - do - i od kondzia do karoserii ?

Następnie wpiąć bezpiecznik i tyle? Pozdrawiam

Opublikowano

witam,kondensator wpinasz na linii + i linii - czyli + z aku do kondzia i od niego do wzmaka i - tak samo a żarówkę to po czytaj gdzie wpiac bo ja tego nie robilem ja mam kondensator elektroniczny i taki sam mam nadal do zbycia :wink:

Opublikowano
  • Autor

Pożyczyłem Dietz Boa 1f , i nie wiem czy on jest elektroniczny :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich... Mam problem, ktoredynpociagnac kable od wzmacniacza z bagaznika do akumulatora pod maska ? Mam a4 b7 avant... Prosze o jakas w miare jasna instrukcje.

Z gory dzieki

Pozdrawiam

---------- Post dopisany 04-03-2014 at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany 03-03-2014 at 01:12 ----------

Witam wszystkich... Mam problem, ktoredynpociagnac kable od wzmacniacza z bagaznika do akumulatora pod maska ? Mam a4 b7 avant... Prosze o jakas w miare jasna instrukcje.

Z gory dzieki

Pozdrawiam

.