Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z pompą paliwa. Pomocy..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z AEB. Podczas jazdy zgasł silnik, usiłowałem odpalić samochód, lecz bez skutku. Po ściągnięciu samochodu do domu sprawdziłem bezpieczniki, okazało się że ten od pompy paliwa jest spalony. Wymieniłem go i dalej nic. Wymieniłem też przekaźnik pompy paliwa, bez zmian.. Wyciągnąłem pompę i podłączyłem ją na krótko. Działa, lecz nie zaciąga paliwa. Moje pytanie jest takie: Dlaczego pompa nie pracuje zaraz po przekręceniu kluczyka na "zapłon"? Czy z tą pompą da się coś jeszcze zrobić, czy muszę kupić nową?

Opublikowano

Nie wiem jak dokładnie jest w AEB, ale w ADR pompa zaczyna pracować dopiero jak kręci się rozrusznikiem. W APU za to pompa odpala jedynie na chwilkę po przekręceniu kluczyka i milczy, dopiero przy rozruchu zaczyna ponownie chodzić.

Opublikowano

W AEB pompa zaczyna pracowac w momencie przekrecenia kluczyka, nie wcześniej.

Filtr paliwa wymieniales ? Sprawdz tez przewody w podwoziu. Moze jest ktorys zagiety

Opublikowano
  • Autor

Jest taki problem. Podłączyłem pompę na krótko, zanurzyłem w wiaderku wypełnionym benzyna i zaczęła pracować, tylko że nie tłoczyła paliwa.. Robiłem tak samo z drugą pompką i sytuacja się powtórzyła. Nie ciągną paliwa. Obie pompki wadliwe?

Opublikowano

Sprawdź bieguny + -, jak zamieniłeś je to pompuje zamiast zasysać.

Opublikowano
  • Autor

Dalej bez zmian, dalej nie zasysa paliwa. Dodam że vag nic nie wykrył.

Opublikowano
ale w ADR pompa zaczyna pracować dopiero jak kręci się rozrusznikiem.
no chyba sie mylisz kolego

---------- Post dopisany at 22:26 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

masz te pompki wadliwe, albo odwrotnie pracuja i "miela" paliwo

Opublikowano
ale w ADR pompa zaczyna pracować dopiero jak kręci się rozrusznikiem.
no chyba sie mylisz kolego

Nie mylę się bo tak w ADR miałem i tak też wiele osób pisało. Po przekręceniu stacyjki pompa nie pracowała. Pracowała dopiero podczas kręcenia rozrusznikiem. Po SWAPie na APU jest inne sterowanie i teraz po przekręceniu kluczyka pompa uruchamia się na 1-2 sekundy, ponownie zaczyna działać dopiero jak zakręcę rozrusznikiem.

---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ----------

W VAGu można nawet uruchomić sobie procedurę diagnostyczną w której pompka jest uruchamiana. Zresztą jest to też opisane w "sam naprawiam" jak ręcznie uruchomić pompkę paliwa w celu jej sprawdzenia bo właśnie nie działa po przekręceniu kluczyka lecz dopiero przy rozruchu.

Opublikowano
  • Autor

No jutro przyjedzie do mnie nowa pompka (już trzecia przewinie się w moich rękach), zobaczymy co z tego wyjdzie..

Opublikowano

Labiel podsun mi ta procedurę bo mi umknęło

Opublikowano

Musiałbyś luknąć w "sam naprawiam" jak sprawdzić wydajność pompy. Tam są podane objętości jakie pompa powinna przepompować w określonym czasie i jak zrobić instalację aby ją uruchomić. Już teraz nie pamiętam ale trzeba było wyjąć przekaźnik pompy i gdzieś podać chyba plus. Co do VAGu to niestety dokładnie ci nie powiem. Już nawet nie wiem czy robiłem to na VAG-COM czy na Polskim VAGu. Coś tam kiedyś się bawiłem i znalazłem możliwość testowania wtrysków, pompy paliwa i zaworu par paliwa. Świetny sposób na sprawdzenie i pompy i zaworu par paliwa.