Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Buczenie tyłu przy 100km/h ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z buczeniem z tyłu przy prędkości 100km/h, wykluczyłem juz łożyska (były wymieniane), opony nowe mają może z 1000 km zrobione, również nowe amortyzatory, przy poprzednim komplecie kół tego nie było, zaznaczam że poprzednie oponki były asymetryczne, a te są kierunkowe czy to moze mieć znaczenie ?? lub co jeszcze może być ??

Opublikowano

Może opony kierunkowe są założone odwrotnie.

Opublikowano
  • Autor

Może opony kierunkowe są założone odwrotnie.

nie rób jaj :tongue4:

Opublikowano

No czemu jaj ?? Skoro opony są kierunowe to może akurat były żle założone. Sprawdz to ,a jak nie rozpoznajesz kierunku opony to przełoż tylne koła lewe na prawe, a prawe na lewe.

Opublikowano
  • Autor

kierunkowe nie dość że mają strzałki to jeszcze widać w którą stronę mają być założone a są dobrze uwierz mi :tongue4:

Opublikowano

a może zamień tył z przodem i zobaczysz co jest? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

zamieniłem i to samo, ale teraz jakby bardziej lewą stronę słychać - łożysko kurde może jakieś felerne było ??

Opublikowano

a nie masz luzu na łożyskach jak zakładasz nowe łożyska to po pewnym czasie robi się lekki luz i trzeba znowu śrubę przykręcić sprawdź czy nie ma lekkiego luzu podnieś koło na lewarku i sprawdź

Opublikowano

Raczej łożyska ja miałem taki sam problem tylko z przodu kupiłem łożyska firmy OPTIMAL i po 5tyś km zaczłęy wyć przy prędkości 80 do 100 km myślałem że opony ale jednak nie tylko były to łożyska zamontowałem puzniej firmy SKF i już zrobiłem 20 tyś km i jest cisza tylko cena OPTIMALA to 70 zł a SKF 140 zł za sztuke :hi:

Opublikowano
  • Autor

jutro wymieniam łożysko lewe zobaczę co będzie

Opublikowano

i co???? pomogło? :?:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

jeszcze nie wymieniłem brak czasu, jak wymienię dam znać[br]Dopisany: 19 Sierpień 2008, 22:54 pm_________________________________________________to łożysko, była jakaś chińszczyzna włożona i bieżnia wewnętrznego łożyska poszła sie je,,,ć po założeniu nówki SKF jest po problemie :good: