Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba nie widziales, co ludzie moga miec w baku... taki syf, ze dmuchajac ustami przez smoka powietrze nie chce leciec. To nie chodzi o zanieczyszczenia typu "kawalki czegos" ale o osadzajaca sie maz, ktora wytraca sie z zlej jakosci paliwa.

Opublikowano
  • Autor
Chyba nie widziales, co ludzie moga miec w baku... taki syf, ze dmuchajac ustami przez smoka powietrze nie chce leciec. To nie chodzi o zanieczyszczenia typu "kawalki czegos" ale o osadzajaca sie maz, ktora wytraca sie z zlej jakosci paliwa.

Dokładnie. Maź o konsystencji galarety była na całym smoku

Opublikowano

czyli nie tylko ja mam ten problem.ja dzisiaj z ciekawosci podmieniłem wtryski.zobaczymy co bedzie.a moje ida jutro do sprawdzenia.jak beda dobre to wymieniam pompe.

Opublikowano
  • Autor
czyli nie tylko ja mam ten problem.ja dzisiaj z ciekawosci podmieniłem wtryski.zobaczymy co bedzie.a moje ida jutro do sprawdzenia.jak beda dobre to wymieniam pompe.

Nie jesteś sam :)

Daj znać czy coś pomogło.

Ja dzisiaj po pracy z ciekawości zajrzałem pod maskę a tu zonk. Bąble powietrza lecą z filtra.Ręce opadły.

Kupiłem 1m nowego wężyka i wyeliminowałem wszystkie zbędne łączenia. Mam wrażenie,że normalnie powietrze leci z zasilania. Miał tak ktoś???

Zobaczymy jak jutro będzie palił.

Opublikowano

mi dzisiaj rano odpalił odrazu ale po chwili zgasł.otwieram maske a tu w wezyku powrotnym z pompy do baku bombelki powietrza.po odpowietrzeniu i odpaleniu w tym werzyku szło juz paliwo z pianą i po chwili znowu zgasł.tak moze ze 4 razy go odpaliłem i pojechałem do pracy.po przejechaniu moze 5 km dalej szło paliwo z pianą.czy mogło sie tak dziac przez niedokrecony wtrysk?

Opublikowano
  • Autor
mi dzisiaj rano odpalił odrazu ale po chwili zgasł.otwieram maske a tu w wezyku powrotnym z pompy do baku bombelki powietrza.po odpowietrzeniu i odpaleniu w tym werzyku szło juz paliwo z pianą i po chwili znowu zgasł.tak moze ze 4 razy go odpaliłem i pojechałem do pracy.po przejechaniu moze 5 km dalej szło paliwo z pianą.czy mogło sie tak dziac przez niedokrecony wtrysk?

Targa gdzieś powietrze. Mam to samo . Tylko pytanie za 100 punktów gdzie? Czytam już wszystkie przypadki. Dzisiaj muszę zajrzeć za filtr powietrza, bo komuś się tam przewód zagiął i też powietrze szło.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam taki problem z moim audi a3 1.9 tdi alh ciepły pali na dotyk kluczyka zero problemów od dłuższego czasu zauważyłem że ciężej odpala ale teraz gdy przyszły przymrozki jest gorzej dziś rano było -5 auto w garazu blaszany i odpalila po 4-5 razie krecenia po 5sec. Swiece sprawne dawka paliwa 3.4-3.6 kąt 53-55 w bs błedow brak czujnik tem dobrze pokazuje prąd do świec dochodzi w przewodzie paliwowy malutki bąbelek tylko z powietrzem. Kreci tak jakby nie dawało paliwa na wtryski, filtr paliwa nowy. Miał ktoś taki przypadek może.