Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podświetlenie pokręteł nawiewu A4 1995 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam jakiś problem z podświetleniem konsoli nawiewów, jak kupiłem autko to nie świeciło. Potem nagle samo magicznie się naprawiło na chwilę, i znowu teraz nie świeci :( Poczytałem na ten temat, ale mam trochę sprzecznych informacji. Wg mojego info tam znajduję się jedna żaróweczka którą muszę wymienić i ona oświetla całość lub jest tam dioda LED której się nie wymienia, ale wtedy by to świeciło raczej:kwasny:. Pytanie jeszcze jak to rozebrać, bo nie mogę "szarpnąć" pokrętła ręką, albo nie wiem które mam szarpać :decayed:. Jeśli ktoś zna ten temat i mógłby mi coś podpowiedzieć to byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

Z tego co widzę to masz autko z roku 95 więc przed lift tam nie było podświetlanych pokręteł nawiewu więc ktoś to musiał rezać w Twoim A4, pewnie kable masz dołożone i gdzieś puściło jakieś połączenie wyjmij kratki i sprawdź co tam masz.

Opublikowano

dziwne bo kolega też miał b5 95r i pokrętła miał podświetlane trzeba pociągnąć za np śrokowe pokrętło

Opublikowano
  • Autor

A jeśli mielibyście określić siłę ciągnięcia za pokrętło? Tak od 1 do 10, nie chce nic połamać.

Opublikowano

normalnie łapiesz za pokrętło i ciągniesz tak mocno aż ci wyskoczy ( musisz ściągnąć 3 pokrętła) odkręcić 2 śrubki - ukryte pod lewym i prawym pokrętłem - , a potem musisz odkręcić 4 śrubki (na rogach) otworu na radio-, i ściągasz ten cały plastk

Opublikowano

u mnie w 96 r jest żaróweczka pod środkowym pokretłem łatwo można wymienić wystarczy zrobić to co napisał barthek11 :wink:

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej mówi,a jeżeli nie idzie ich ściągnąć palcami to weź kombinerki i przez szmatkę złap aby nie ich porysować.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu znalazłem chwilę i wymieniłem tą żaróweczkę, jest to żarówka W5W 12V i aby ją wymienić musimy najpierw wyjąć radio, potem odkręcić 4 śruby trzymające maskownice nawiewu, następnie możemy wyjąć pokrętła i odkręcić dwie śrubki które są pod lewym i prawym pokrętłem. Wtedy ukazuje się nam gniazdko żaróweczki oraz taki szklany panel który ma za zadanie rozprowadzać to światełko na całą konsole. Ja wymieniłem na taką 1,2W i świeci ładnie ;) Dziękuje za pomoc, można zamknąć i zostawić dla potomnych :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy procedura wymiany podświetlenia wyżej opisana tyczy się również tego panelu? - http://static.nanodatex.com/media/6d1b01683f6c68ba476b45a49fdce675.jpg chciałbym się upewnić zanim zacznę za coś "ciągnąć" aby nie urwać.

Dzięki.

EDIT:

Zapomniałem, to nie ten... ja mam jeszcze na dole przycisk do obiegu wewnętrznego więc nieco się różni...;/

Edytowane przez ghoscik