Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Kupiłem od kolegi radio LG, jednak jak podepnę je do swojego auta to nie działa. Moje radio działa normalnie a to nie chce działać, nie włącza się. Wszystkie wtyczki takie same. Miałem radio Pioneera. U kolegi jego radio działa. Więc gdzie tkwi problem?

Opublikowano

Porównaj rozpiski pinów z obu radi,moze trzeba coś zmienić.

Opublikowano
  • Autor

Odświeżam temat bo mam nowe pytanie.

Gadałem z gościem od car audio, był u mnie sprawdzić i powiedział mi że trzeba połączyć żółty kabelek z czerwonym i wtedy będzie działało. Poniżej pokaże na zdjęciach wszystko. Tylko zastanawia mnie czy to na pewno będzie działało? Bo jak potne kabelki i połączę to później nie zwrócę już tego radia koledze.

Wtyczki u mnie wyglądają tak:

phq3.jpg

ndj4.jpg

Od radia tak:

i6dn.jpg

yam5.jpg

Gościu tłumaczył mi że trzeba połączyć te dwa kabelki (żółty i czerwony):

yq1e.jpg

Tak jak to było w radiu które miałem włożone:

94da.jpg

i6co.jpg

dqyo.jpg

Czy to rozwiązanie jest dobre?

Opublikowano

Nie widze zdjec ale z doswiadczenia wiem, że radia nie fabryczne mają osobno plus dla podtrzymania pamięci i osobno dla logiki zapłonu. Dlatego trzba znać dokładnie schematy, żeby odpowiednio połączyć nie rozładowując akumulatora przez noc.

Opublikowano

spróbuj polozyc hmm czerwony z zoltym powinno pomoc.. u mnie to samo było i problemu nie ma.. najlepiej nie tnij kable tylko wez oskuruj kawalek czerwonego i zoltego i sprobuj połączyć oba powinien problem zniknąć :)

Opublikowano

Wszystko racja tylko w b6 nie ma w kostce przewodu po stacyjce. Jest tylko stały plus. Zdaje mi się ze na tym żółtym i trzeba do niego doczepić czerwony. Takie Alpine dla przykładu wpiernicza prąd jak głupie i trzeba kombinować żeby doprowadzić drugi plus po stacyjce. LG trzeba przetestować na sztywno bo może mało ciągnąć jak Blaupunkt.

Na początek żarówka i jeden kabel za budę drugi do żółtego jak świeci to czerwony skręcić do niego i zobaczyć czy po tygodniu stania dobrze pali.

Opublikowano

Tak jak koledzy piszą należy połączyć żółty z czerwonym.

Jeśli chodzi o próbne podłączenie to nie musisz nic robić z z wiązką radia, wystarczy że zrobisz zworę z kawałka kabla i wciśniesz od tyłu do kostki w wiązce radia.

Na zdjęciach wiązki Pioneera widać że też masz połączony czerwony z żółtym.

Rzeczywiście warto by sprawdzić (przy takiej konfiguracji) jaki prąd pobiera radio w stanie wyłączenia. Pomiar zrobić multimetrem, wynik na poziomie 10mA i mniej jest do zaakceptowania.

Dość dużo nowych radiów wymaga podłączenia jednego plusa odłączanego poprzez stacyjkę, projektanci uznali to za jedyny słuszny sposób podłączenia radia i inne konfiguracje są traktowane po macoszemu jeśli chodzi o pobór prądu podczas spoczynku.

Opublikowano
  • Autor

Okej dzięki, wieczorem się z tym pobawię i dam znać.