Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujące obroty i dławienie silnika po rozgrzaniu!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!Mam problem z moją audiczką.Po odpaleniu autko nierówno pracuje,a trakcie jazdy po rozgrzaniu silnika bardzo dławi się przy dodaniu gazu,ale tylko na niskich obrotach,jak mu się depnie to chwile szarpnie i idzie ładnie.Zauważyłem iskre na cewce,Która sie pojawia co kilkanaście sekund.czy to może być przyczyną?dodam ze świece i kable WN mają przejechane 7tys.Dziękuje wszystkim za pomoc.pozdrawiam

Opublikowano

Jak są przebicia na kablach to trzeba je usunąć , jakiej firmy masz kable ? Jakie świece ? jest lpg?

Opublikowano

Wymień kable bo masz przebicie . Przez to może nie palić na wszystkie gary . Jak to ogarnięte to jeszcze sprawdź błędy . Zwróć uwagę na przepustnicę i sonde lambda.

Opublikowano
  • Autor

Lpg jest,kable magneti marelli,świece ngk

Opublikowano

Kable jak możesz to reklamacja , świece pewnie trzy elektrody - nie dobrze do LPG , lepsze byłyby jednoelektrodowe ze zmniejszoną przerwą do 0,8 np. Denso IK20TT

Opublikowano

zdejmij plastiku z silnika głównie te które chronią przewody zapłonowe. Weź butelkę z atomizerem nalej wody i spryskaj przewody oraz sąsiednie elementu. Jak odpalisz silnik zobaczysz co się bezie działo jeśli będzie ci chodził normalnie to znaczy że przewody są dobre i winy szukał bym np w cewce. Jeśli będzie ci pracował nierówno to i na pewno zobaczysz gdzie iska przeskakuje na sąsiedni element. W moim przypadku na silniku ADR działo się jak u ciebie, ale cewka była styrana i po prostu plastiku mocujące przewodu się rozsypały, zamówiłem używaną cewkę, działo się dalej tak samo lecz jakby nieco mniej. Zadzwoniłem do znajomego który pracuje jako mechanik w ASO BMW aby coś poradził. Podał mi ten wiejski sposób sprawdzania przewodów i podziałało okazało się że z przewodu 2 cylindra iskra skacze na pokrywę zaworów. Podał mi też że przewód można sprawdzić miernikiem, sprawne przewody powinny mieć opór, krótkie kable powinny mieć około 6-7 Ohm, natomiast wynik średniej długości kabli będzie zaczynał się od 7,5 do 9 Ohm. Przy długich, wynik ten powinien wahać się w zakresie od 9 do 11 Ohm. Jeśli wyniki są mniejsze, to kabel jest niesprawny. Powiedział mi też że kable już nowe mogą być niesprawne. Z uwagi na przebicie w moich przewodach poszedłem do znajomego który ma sklep Moto po nowe, w kieszeni miernik. W sklepie koleś dał mi kable a ja zacząłem je mierzyć, patrzył nieco na mnie jak na idiotę ale pomiar nowych kabli był żenujący, nie mieścił się w podanych wyżej wartościach, druga partia była dobra. Wymiana Kabli na sprawne skutkowała skończeniem się problemów z szarpaniem na rozgrzanym silniku itd.