Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanko o gabki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bawie się już trochę w Detaling i czas na polerowanie mechaniczne

Moge panowie brać z tego przykład to co on tam mówi ?

Chodzi mi o gąbki i w jakiej kolejności co robić :wink:

Opublikowano

Albo nie mow, ze sie bawisz w detailing, albo nie zadawaj takich pytan, bo jedno wyklucza drugie.

Z drugiej strony, ze tak dobra firma jak megs pozwolila sobie na "taki" filmik reklamowy...

Rozumiem, ze wszystko pod amerykanow, ale mimo to, bez przesady

Opublikowano
  • Autor

Swoje już powiedziałeś ale nie napisałeś czy robi to dobrze czy źle

Czy warto zrobić taką prace jaką on wykonuje na dobrze przygotowanym lakierze czy tez nie :facepalm:

Opublikowano

chyba wystraczajaco wytłumaczyl Paweł co i jak:grin:

Opublikowano

Radziu, zebys zrozumial - przystawka to taki produkt "telezakupy mango" - nie amerykanie kupia i maja w garazu.

Pan naklada tyle srodka, ze oblecialby tym cale auto a nie kawalek maski - ale trzeba duzo, sprzedaz wzrosnie...

Nakladac wosk w ten sposob? Pewnie szybciej pod warunkiem, ze robi wielkiego pickupa, bo zanim wyjmie wiertarke, umocuje koncowke mango, odpali cudo, recznie zrobi pol auta - chyba, ze robi dlonmi bez aplikatora - ale to sposob na woreczki a nie buteleczki:wink:

Na dobrze przygotowanym lakierze? Co to wg Ciebie znaczy, bo wyraznie mamy inne pojecia "dobrze przygotowanego lakieru"

Opublikowano
  • Autor

"dobrze przygotowanego lakieru"

Według mnie nowicjusza jest to

- umyć auto aktywną pianą

- umyć ręcznie

- glinga

- cleaner

Szukam jak pozbyć sie hologramów na lakierze i innych mniejszych zadrapań ale nie moge znaleźć nigdzie jakiegoś "poradnika" ? wskazówek bo każdy ma swoje zdanie i głupieje od tych wszystkich wypowiedzi ....

Opublikowano

Radek hologramy to najdelikatniejsze z uszkodzen powloki lakierniczej moga poswtac na skutek zle zrobionego polerowania, od glinki, podczas mycia jak i wycierania - dlatego osuszamy a nie trzemy. O ile sa to holo od zabiegow pielegnacyjnych usuniesz je bez problemu przy pomocy wiekszosci dostepnych na rynku cleanerow. Taka zabawa wymaga jednak dobrych rzeczy. Z tanszych cleanerow pod woski naturalne Lusso, z drogich (niestety najlepszych) mi bardzo odpowiada HDC Zymola ale trzeba sie nauczyc z nim pracowac a najlepszy bez dwoch zdan jest PolishAngel Heidelberry Lotion wymienione cleanery nadaja sie do pracy recznej i maszynowej i sa zdecdowanie pod woski naturalne ewentualnie i hybrydowe. Podstawowa zasada cleaner dobiera sie do wosku.

Opublikowano
  • Autor

Pawle skoro mówisz ze hologramy mogą zejść po przez użycie dobrego cleanera to zdecyduje sie na Zymol HDC :wink: warto spróbować jak to sie mówi trzeba eksperymentować :D

No chyba ze uważasz ze na początek to za dobry środek to eksperymentowania i możesz doradzić coś innego :whistling:

Opublikowano

To bardzo dobry stosunkowo specyficzny srodek. Trzeba nauczyc sie z nim pracowac. Moze pylic lub przysychac jesli za duzo sie nalozy.

Jak juz sie dogadasz z nim jest idealny. Daje niesamowite efekty. Lakier staje sie wyjatkowo siliski i gladki. W Zymolu to HDC odpowiada za look.

Warto jakis wosk dokompletu. Na poczatek moze byc Carbon, chyba, ze jest budzet to mozna cos lepszego.

Opublikowano
  • Autor

Myślałem nad woskiem Zymol titanium ponieważ ten wosk jest akurat dla mojego auta od czasu do czasu pokonuje spore dystanse polska niemcy i potrzeba mi jakiegoś twardego wosku który mi nie zejdzie po jednej trasie 800km .......

A druga strona jest taka ze moim zdaniem jest to troche za drogi wosk jak na początek :kwasny:

Opublikowano

Mozesz pojsc zatem w Carbona. Za dobry wosk na poczatek - jedyny klopot taki, ze zle woskujac za duzo go bedziesz nakladal i tyle. Jak sie wciagniesz i tak dojdziesz przy optymistycznym wariancie do Glasura:wink:

Opublikowano
  • Autor

A możesz mi jeszcze powiedzieć coś o tym wosku Carbon ? :naughty:

Opublikowano

Carbon to jeden z podstawowych woskow w gamie Zymola - dosc uniwersalny. Ciemne lakiery dodatkowo przyciemnia na jasnych podbija kontrast - to nie reklamowe banialuki a fakt.

Posiada w swoim skladzie 37% niebielonej czystej carnauby - najtwardszego wosku na swiecie odpowiadajacego w duzej mierze za szklistosc. Jego trwalosc to 2-3miesiace, co nie oznacza, ze nie splynie po miesiacu lub nie dobije do prawie 4 miesiecy - wiele czynnikow o tym decyduje. Po duzej obnizce cen w Zymolu - to bardzo dobra oferta.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, właśnie jestem w trakcie kompletowania chemii i zamierzam odświeżywszy lakier. Zastanawiam się tylko nad Cleanerem. Który będzie tu lepszy>? Dodo Juice Lime Prime czy Zymol HDC Cleaner

Oba są dobre ale chodzi mi o użycie pod ten wosk - Zymol Carbon Wosk Carnauba.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Pod ten wosk wiadomo - HDC Zymol - Ręcznie "trochę "trzeba się namęczyć

Opublikowano

nie ma tragedii, twardym trzeba być :D

docieranie HDC w porównaniu z Natty's Red w pełnym słońcu to małe piwko :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Nizłym cleanerem jest sonax z lini profesjonal

Opublikowano

Nizłym cleanerem jest sonax z lini profesjonal

Który dokładnie? Jaka jest jego nazwa?