Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne odglosy podczas otwarcia korku wlewu oleju w silniku AWX Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam pytanie poniewaz mam taki problem po odkreceniu korka wlewu oleju jest odglos ( chlupania dosc glosny) po dodaniu gazu olej wyrzuca.Czy ktos z was mial taki problem? Czy silnik juz jest na wykonczeniu? ma przejechane 327tys. Prosze o pomoc.

Opublikowano
Witam.Mam pytanie poniewaz mam taki problem po odkreceniu korka wlewu oleju jest odglos ( chlupania dosc glosny) po dodaniu gazu olej wyrzuca.Czy ktos z was mial taki problem? Czy silnik juz jest na wykonczeniu? ma przejechane 327tys. Prosze o pomoc.

No chyba normalne że jest tam ciśnienie w końcu musi się jakoś silnik smarować co nie?

Opublikowano
  • Autor

1.5 roku temu jak kupowalem samochod to sprawdzalem po odpaleniu odkrecilem korek i nie bylo takiego (bulgotania) i po dodaniu gazu nie wyrzucalo oleju,a teraz wlasnie sie tak dzieje.Zadnych zmian nie zauwazylem podczas jazdy by byly problemy z silnikiem tylko ten odglos mnie nie pokoi.

Opublikowano

A kto otwiera korek oleju i daje gazu ??? Co chciałeś w ten sposób sprawdzić tak się zastanawiam?:grin: Jak ci nie gaśnie silnik to jest ok.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta. Chodzi pewnie koledze o dość głośną pracę po odkręceniu korka. Dzisiaj zrobiłem to samo u siebie. Po odkręceniu korka słychać bardzo głośny dźwięk. Jakby stukanie coś takiego. Po zakręceniu korka jest ok, dżwięk jest niesłyszalny. Z autem nic szczególnego (pomijając dość spore ilości oleju w dolocie) się nie dzieje. Czy to normalne?