Gość czadzik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam W najbliższym czasie mam zamiar wymienić skrzynie biegów na inna używana na co powinienem zwrócić uwagę przy zakupie
Gość czadzik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 mechanik stwierdzil ze sa luzy na mechanizmie roznicowym i lozyskach i zebym juz sie rozgladal za inna skrzynia bo naprawa jest nieoplacalna . Objawy sa takie ze po rozgrzaniu sie skrzyni i oleju w niej przy dodawaniu gazu slychac jak cos tam rzezi ostatnio coraz czesciej i glosniej ( przy zimnej skrzyni nic nie slychac) :gwizdanie:
banshee Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 mam takie same objawy. Najbardziej słyszalne, jak jadę po wiejskiej drodze na 1 biegu bez dodawania gazu. Samochodem buja przód-tył od nierówności, a ze skrzyni słychać jakby jakaś wielka blacha drżała. Sprzęgło nowe. Mam w planach zmienić olej w skrzyni i dodać ceramizer http://www.allegro.pl/item415929377_415929377.html może trochę wyciszy
Rekomendowane odpowiedzi