Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] ASR nie da sie wylaczyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz dwa kolektory wydechowe, czyli dwa katalizatory, czyli dwie sondy - lewa i prawa :) . mialem kiedys problem z jedna sonda, uniwersalne to koszt ok 80 zl za sztuke ale podobno kasa wyrzucona w bloto :) mechanik proponowal mi 2 sondy za bodajze 400 zl.

Opublikowano

pet3er ma racje, uniwersalna to kasa w błoto z reguły...

Koszt jednej sondy w Intercarsie to 456 zł, a Ty masz dwie.

Oznaczenie B2 S1 to sonda po stronie kierowcy, przed katalizatorem

Numer VAG : 078 906 265 D (078906265D)

Przed zakupem, sondę należałoby najpierw pomierzyć miernikiem, jak ktoś może niech poda wartosci.

A dlaczego ? Bo przyczyna tego błędu to niekoniecznie sonda. Choć nawet jak pomiar będzie ok, to też przyczną może nie być sonda ;) To może być filtr paliwa stary (zmieniłeś ?), słabe ciśnienie pompy paliwa (musisz pojechac gdzies pomierzyc)

Albo jakies lewe powietrze...

http://www.ngkntk.pl/Testy_dzia3ania.1344.0.html

http://www.magnetimarelli.pl/sondy_lambda1.htm

Opublikowano
  • Autor

pre_pl powiedz mi jak wiesz,po tym strzale co wywaliło mi z tyłu silnika ten plastik od powietrza,to znalazłem przewod z powietrzem(cienkitki) on zasysa powietrze, ale niemoge znaleść jego miejsca spoczynku. :( jestem w Holandii ,mam obok serwis VW I AUDI ,ale jak pomysle ile mnie skasuja to dopiero będzie załamka!

Opublikowano
powiedz mi jak wiesz,po tym strzale co wywaliło mi z tyłu silnika ten plastik od powietrza,to znalazłem przewod z powietrzem(cienkitki) on zasysa powietrze, ale niemoge znaleść jego miejsca spoczynku. :( jestem w Holandii ,mam obok serwis VW I AUDI ,ale jak pomysle ile mnie skasuja to dopiero będzie załamka!

ha ! możliwa przyczyna błędów....

A masz możliwośc zrobienia zdjęcia ? Albo gdzie jest zamontowany drugi koniec, poszukaj numeru VAG też tej rzeczy. Ooo, możesz też podać numer tego przewodu.

Opublikowano
  • Autor

pre_pl jutro zrobie jakieś fotki i odrazu wrzuce? tylko na co?,mam tylko kamerke internetową,ale za to dobra ;) i zrobie jakieś fotki

pozdro

Opublikowano
jutro zrobie jakieś fotki i odrazu wrzuce? tylko na co

no wrzuć na fotosik.pl, albo imageshack.us

Opublikowano

chodzi Ci o ten przewód zaznaczony czerwoną strzałką ?

c9c3c51c0f860388ab9.jpg

Nie da się odczytać numeru VAG ?

Opublikowano
  • Autor

kuknij te fotki ,to jest drugi przewód od podcisnienia(chyba :) ,to jest ten cienki przewód co zasysa powietrze ,a ten drugi co zaznaczyłeś pre_pl to jest ten plstikowy,zobacze czy są na nich numery

a.jpg

b.jpg

Opublikowano
  • Autor

czy ktos potrafi mi pomóc?? :(

Opublikowano

Mogę pomóc jeśli chodzi o umiejscowienie tego wężyka (chyba, że już po problemie).

Mam nadzieje, że nikogo nie wkurzę za bardzo postem nie na temat :wink:

Na zdjęciach widac dokładnie co, gdzie i jak :smile:

Ten grubszy przewód to odpowietrzenie i można go bezproblemowo skleic Kropelką itp. i dla pewności okręcic jakąś taśmą-izolacją.

Ten cieńszy ma związek (jestem prawie pewny) z obrotami biegu jałowego, i powinien byc założony na kruciec wskazany strzałką.

Tylko, że u Ciebie kruciec ten został ułamany kiedy strzeliło (spróbuj skleic).

6af2b3e68f3707b0m.jpg d959540ce8442521m.jpg 3bb3ef04bb257f27m.jpg

Ps.zakładaj sekwencje, a problemy znikną :wink: tzn.te znikną, a w ich miejsce pojawią się nowe :rotfl:

Opublikowano
  • Autor

staniek z nieba mi spadłeś! :) jeden problem będe miec zgłowy bo zacholere niewiedziałem gzie ten cienki wezyk przychodzi,dlatego mi obroty na wolnysz szaleja ,a VAG pokazał głąd sondy lambda,może coś w tym jest,dzieki serdeczne! Oczywiscie ze zakladam sekwencje :)