Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BREMBO w B5 na tarczy 320x30 z B8 - moja koncepcja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moglbys 2 strone poprawic,znalazlem temat w google LOL ja do swojego chcem dac 330-345 i 4tloki z alfy i na tyl 300 i 4tloki z touarega,adaptery musze dorabiac bo to zwrotnica zeliwna w passacie wiec tarcza nie jest az tak wazna,ale mysle uzyc tych z Vaga

Myslisz ze te zaciski z alfy obsluza tarcze 345mm?orginalnie 330mm wiec te 7mm góra/dol mozna dobrac klocek aby pokryl?

Opublikowano

A co z recznym ?

Opublikowano
  • Autor

zaciski z alfy sa lipa, bo sa waskie w srodku, fabryczne tarcze alfy maja 28mm grubosci,wiec moze 30mm upchniesz na styk, lepsze zaciski polece ci od porsche, sruby sa przesuniete w dol zacisku co skutkuje tym ze sruby nei musza byc az tak dlugie (nie przechodza przez caly zacisk) i adapter moze byc nizszy na danej tarczy

co do seryjnej tarczy VAG, tez moze byc lipa, tzn mowie o tarczach z b5, ja mam 7mm glebsze tarcze, wiec latwiej mi dobrac bylo felge, chociaz to i tak bylo trudne, jak dasz tarcze 46mm bedziesz mial o 7mm wieksza trudnosc montazu koła

a jesli chodzi o tyl to jak dev pisze, brak recznego chyba ze sobie dorobic jaksi dodatkowy uchwyt na zacisk tylko do recznego jak masz np w porsche/ferrari, takiego problemu nie ma w autach gdzie jest tarczo beben, zmieniasz tylko zacisk, dopasowujesz go adapterem i to tyle, reczny masz w srodku i tak, ale jak wiadomo vag wolal dawac dzwigienke

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

reczny zostaje orginalny,wkrece korek tylko :P passat i b5 w miare podobne,u mnie tarcza fabryka 46mm gleboka,a znowu w w8 52mm,tarcze 345mm z vaga jest multum i cenowo rózniez tanio wychodzi,alfa ma 330x32 wiec grubosc normalna,mowa tu o GTA 156,mam tarcze z rs6 c5 365 i c6 390 i zwrotnice alu które mialem zmieniac,musze to przymierzyc czy wejdzie i nie bedzie wadzic,z c6 na bank za gleboka jest,

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-ASTON-MARTIN-DB7-BREMBO-VW-GOLF-SET-OF-4-CALIPERS-IN-SILVER-/351577101403?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=4alpHZ5UYVzNtzSj%252Fl7syvGwbJQ%253D&orig_cvip=true&rt=nc

co myslicie o tym secie?nówka sztuka i cena znosna,pisalem do goscia pisal ze 335 przod i 330 tyl,wiec dalbym 345mm (np CC 3.2)na przod i 330 na tyl (np ML500 330x22 glebokosc 63mm w passacie 64mm) kombinacji w ciul wiem,ale chcialbym zeby ten ostatni sezon auto wygladalo ladnie,felga wpadnie 20" odkryta i seryjne hamulce to lipa!!!

Opublikowano
  • Autor

w8 ma tej samej wysokosci tarcze co ireszta 46mm

co do tych zaciskow z astona, nie wiadomo na jakei tarcze starcza jak sprobujesz podpasowac do w b5, poza tym w zaciskach porsche dajesz adapter/jarzmo i wysokoscia tego elementu mozesz sobie dopasowac tarcze jakie chcesz, a tu nie poszalejesz, jesli nei dobierzesz odpowiednich tarcz to na nic te zaciski ci sie nie zdadza, pozatym widac ze rozstaw otworow juz nie pasuje bo jest ok 12cm gdzie w b5 masz 94mm, taki adapter duzo trudniej zrobic niz jarzmo na ksztalt tego z RS2

rs2_zoom_6.jpg

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

hmm dziwne bo i zimmerman i a.b.s. pokazuje ze glebokosc jest 52mm,takze sporo.Rozstaw otworów równiez po zdjeciu widac ze 9X pare,nie wiem jak wywnioskowales 120mm?Zporsche malo które maja taki adapter jak poakzales :( nic cos wykombinuje przez zime

Opublikowano
  • Autor

bo porsche ma przystosowana zwrotnice bez adaptera, chodzi o samo wykonanie adaptera, duzo prostrze, a dzieki takiemu ksztaltowi mozna dopasowac kazda tarcze, a pozniej nawet z pomoca tylko podkladek i dluzszych srub przejsc sobie z mniejszego na wiekszy rozmiar tarczy

co do glebokosci fakt mylilem sie, nie zmienia to faktu ze jak w astonie zaciski byly pod tarcze np 330 to nawet jakrozstaw bedzie taki sam, to i w audi bedzie to tarcza 330, bo uszy w zwrotnicy moga byc w roznej odleglosci od osi obrotu kola, moze byc tak ze zamontujesz i bedziesz potrzebowal tarczy np 325mm - ktorej raczej nie znajdziesz i zacznie sie kombinowanie, w porsche dasz tylko podkladke z 10mm i bez problemu montujesz 345mm w tym przypadku

poza tym juz sie pogubilem troche, szukasz tego do b7 ?

Opublikowano

do passata b5,mysle ze troche panikujesz,jak sie popiesci to sie zmiesci :P jedynie co mnie martwi to czy bede mial wybór w klockach z wysokosci i ogolnie rozmiaru,jakbym mial tez zacisk w rece i zdjeta tarcze w pasku to bym wszystko wiedzial jaka tarcze dac i jak to zamontowac,ty lepiej popraw druga storne bo chcialem obejrzec fotki a tu lipa,bez fotek ten temat nie ma sensu :P

Opublikowano
  • Autor

po prostu chce ci uswiadomic, 300F to niby nie duzo, ale duzo jak za zaciski ktore nie podejda w sumie do niczego bez grubszego rezania ;]

fotki zabij mnie, a nie mam ,wcielo z serwerem, moze kiedy zdejme kolo to wkleje

ale wyglada to tak jak u goscia co ma audi 80/s2 na racing forum

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=49495

Opublikowano

Moze i masz racje,choć bez przymiarki nie da sie powiedzieć ze nie pasują,chyba pójdę w zr/L 18 i Alu zwrotnice,powiedz mi jakie piasty/łożyska zakupić żeby to wszystko grało?moj pasek 2004 wiec wachacze ma już z większym sworzniem na dole,a żeby nie robic 3 razy to w Alu zwrotnicach dam od razu nowe łożyska i piasy,czy jak kupie do audi a4 to na półośke wejdzie bez problemu?i jaka tarcza wtedy?345 z s4b6 siądzie p&p?

Opublikowano
  • Autor

mozesz isc w zeliwo wtedy polosiek od v6 b5 bedziesz mial w brud i tansze lozyska, tarcza s4 jak mowisz

Opublikowano

zeliwo mam,v6b5 mialo zeliwne zwrotnice i duzy rozstaw montazu zacisków?

Opublikowano

Tylko eSa i RSa

Opublikowano
  • Autor

i passek w8 / allroad c5

Opublikowano

Passek tez bo to ta sama zwrotnica co w eSie.

RSa ma alu a od allroada jest troche wyzsza.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koniec koncem zakupilem takie monstery,Piter bedziesz happy bo maja adaptery odkrecane :P

amg_zpsyphrsn47.jpg

Opublikowano
  • Autor

fajne, jaki rozstaw otworow do zwrotnicy ?

Opublikowano

szczerze nie mierzylem,poszukuje teraz tarcz jakis pod nie,360-400mm.Mysle nad nowymi z ttrs 370mm bo moge miec z servisu w dobrej cenie,szkoda ze te z C6 sa takie glebokie,bo 395 z rs6 by siadlo tu jak zloto :)

Opublikowano

mozesz dac piaste od A6C6

Opublikowano

A co z półośką?bedzie pasować frazami?