Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mocowanie bagażu wewnętrznego na szynach A6 C6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem szukałem i dokopałem się.
Kilka dni poszukiwania małe zakupy i montaż. Czas około 2,5 godziny samemu.

Szyny po zakupie są za długie około 11,5 cm ( ja skróciłem z jednej 3 cm z drugiej 8.5 cm)
Po skróceniu naniosłem markerem miejsca w których nawierciłem miejsca mocowania.
Listwy przykręcone w miejsca starych uchwytów na siatkę.
Całość jeszcze do wyregulowania ale dla mnie efekt malina, w końcu nic mi po bagażniku nie będzie latać!
gejebubu.jpgezu4yzeh.jpgega7edag.jpgany5yba6.jpg6adubezy.jpgese9emat.jpg4u8e2eme.jpg

Co do montażu na 1 foto widać ,,stare,, ori uchwyty na siatkę mocowane one są na 2 śruby. Listwy przycinamy i znaczymy miejsca nowych otworów.
Nawiercamy listwy w wyznaczonych miejscach i przykręcamy na śruby ( foto jutro) . Wydaje się skomplikowane ale tak naprawdę banalnie proste.
Jutro wstawię kilka fotek jak trzymają się bagaże ^^.

Póki co listwy wystają ponad płaszczyznę i na razie tak zostanie, może jak będzie cieplej to pogrzebię jeszcze przy tym.
W razie w można wszystko doprowadzić do stanu z przed modu bez jakichkolwiek zniszczeń itd.

Opublikowano

Drogie sa rakie listwy ?

Opublikowano
  • Autor

Za wszystko co widać czyli listwy, taśmę, belkę, 2 siatki wyszło 300 z przesyłką.

Opublikowano

Super sprawa.

Przy Avancie uważam ze jest to jedyny skuteczny sposób na zamontowanie bagażu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego drogi rozpisz się trochę, bo napisałeś, że zamontowałeś ale jak to już nie ;) konkretnie- jakie narzędzia i mniej więcej jak to wyglądało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odkręcił stare zaczepy do siatki, złożył tylną kanapę, przymierzył szyny, odciął co było za długie, nawiercił po jednym otworze od strony kanapy (od strony klapy pasuje otwór) i przykręcił szynę w miejsca po zaczepach do siatki.Śruby pod śrubowkręt gwint 6/20-25.Czas roboty ok.5-10 minut.Sprzęt: torx do odkręcenia starych zaczepów , śrubowkręt do przykręcenia szyn, wiertarka , brzeszczot lub tarcza do metalu aby odciąć nadmiar szyn.Ja już założyłem.Kosztowało mnie to 112zł.Koszt szyn, resztę miałem za darmo.

Opublikowano

Oko, dzięki za info

Opublikowano

Bardzo dobre, musze to mieć u siebie.:wink:

Opublikowano

Czy ktoś próbował robić patent żeby listwy nie wystawały ponad poziom podłogi?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo dobry pomysł... wreszcie coś konkretnego do mocowania bagażu.

Powiedz mi tylko jak z tym bocznym dekielkiem po lewej stronie co ma siatkę na sobie? Da się to bez problemu otworzyć i wyciągnąć ta klapkę ? Ja tam zrobiłem sobie schowek na kosmetyki samochodowe i często tam zaglądam ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

Ktoś może mi dać numer tych klipsow wysuwanych? Kupiłem listwy bez nich...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A czy próbował ktoś zmienić roletę bagażnika w avant na taka z prowadnicami od a6c6 lub Skoda Octavia II ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jestem po montażu.  Polecam ten mod. Wreszcie można w bagażniku przewieźć drobne zakupy. W tym cenne opakowania szklane niezbędne na weekend :D:kox:. Koszt niewielki. Zamkniesz się w 200PLN.