Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stuki z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam to samo wrażenie jak Labiel nie jest to podobne do łańcucha, posłuchaj dobrze łańcuch będzie słychać z tyłu silnika, dodatkowo jak ściągniesz tą osłonę i dotkniesz z tyłu silnika to powinieneś czuć stukanie :)

Opublikowano

Zdejmowałem pokrywę zaworów i nie zauważyłem śladów ocierania łańcucha ale dźwięk wydobywa się tak jak by od strony łańcucha również napinacz wygląda na całkiem w niezłym stanie

Opublikowano

Jak tak to nie łańcuch. :) Bardzo dziwna sprawa że dźwięk wydobywa się z tyłu silnika, a od wychodzi mniej więcej z góry lub z dołu silnika :)

Opublikowano

dźwięk wychodzi z góry od strony łańcucha, nawet jak przytrzymam ręką pokrywę to czuje jak by coś w nią uderzało ale żadnych śladów na niej nie zauważyłem, może łańcuch uderza o dolną część głowicy czyli pod spodem łańcucha, i czy jest to w ogóle możliwe?

Opublikowano
dźwięk wychodzi z góry od strony łańcucha, nawet jak przytrzymam ręką pokrywę to czuje jak by coś w nią uderzało ale żadnych śladów na niej nie zauważyłem, może łańcuch uderza o dolną część głowicy czyli pod spodem łańcucha, i czy jest to w ogóle możliwe?

Hmy, nigdy nie sprawdzałem ile tam jest miejsca na dole.

Kumpela miała kiedyś przypadek, właśnie w ADR że coś nagle zaczęło jej grechotać (mijałem ją akurat - w sumie może i dźwięk podobny jak u ciebie, ale ciężko na 100% powiedzieć bo słyszałem to tylko przez chwilę). Podjechałem zaraz do niej, ale o dziwo przy kolejnym odpale silnik chodził już normalnie. Coś jakby się jej przytkało na chwilę. Potem problemu już nie miała.

Opublikowano

nie sądzę żeby uderzał o dół i na obudowie nie zostawiał śladów, jeżeli łańcuch był by luźny to by i o górę uderzał :) Szczerze to nie mam pomysłu co tak u Ciebie stuka, dziwny przypadek :) a jak ściągałeś pokrywę to z boku gdzieś nie tarł łańcuch, nie wiem może się jakoś lipnie ułożył i gdzieś z boku o coś trze :)

Opublikowano

Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zaprowadzę auto do mechanika, podejrzewam że winna będzie pompa oleju bo nawet jak odpalam na zimnym to słychać ten dźwięk przez ok 3 sekundy później cichnie aż do rozgrzania auta do 90 stopni

Opublikowano

zmierzenie ciśnienia oleju pokaże w jakim stanie jest pompa :)

Opublikowano

to samo co u mnie łańcuch do wymiany a napinacz trochę drogawy 650 na alledrogo

a na dodatek pół samochodu do wymiany trzeba rozebrać

rozrząd i dwa wałki wywalić

ja mam na blacie 210 tyś a ile w pamięci to nie wiem