Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o pomoc BŁĘDY LOGI PRZEPŁYWKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy jechałem autem i nagle docisnąłem pedał gazu do końca nagle zaczął przerywać po czym szalał na obr między 500/1000obr/min i nie reagował na gaz, po kilkukrotnym wyłączeniu i włączeniu zapłonu nie chciał wejść na obroty tylko skakał na obr jw po chyba czwartej prubie auto odpaliło i dalej pojechało jak by nigdy nic. Błędy jakie pokazał po tej sytuacji są następujące:

16487 - Miernik masy powietrza - sygnał za wysoki

17545 - Mieszanka biegu jałowego rząd 1

17743 - Kontrola momentu silnika

17965 - Ciśnienie doładowania

Po wykasowaniu nie pojawiły się dalsze objawy aż do dziś (zachowanie takie samo jak przy pierwszym razie jw). Teraz komputer pokazał takie błędy:

17545 - Mieszanka biegu jałowego rząd 1

16487 - Miernik masy powietrza - sygnał za wysoki

Teraz na biegu jałowym czuć, że silnik nie pracuje równomiernie, i po odpaleniu słychać jak by nie chodził na wszystkie gary, ale po chwili pracuje normalnie lecz nierównomiernie. Czuć w środku trochę paliwem, pod maską brak wycieku dokładnie sprawdzone. Mój mechanik podejrzewa, że mogą to być świece zapłonowe co prawda nigdy ich nie zmieniałem i nie mam pojęcia kiedy były wymieniane. Proszę o poradę góry dziękuje za wszelką pomoc.

Opublikowano

Raczej problem z przepływką lub inny, zrób logi dynamiczne 002+115 i 033+020+118.

Opublikowano
  • Autor

dzięki za pomoc łukasz13 zobaczymy co z tego będzie

---------- Post dopisany at 17:47 ---------- Poprzedni post napisany at 13:27 ----------

Logi kanału 002 i 020

Grupy: 002,020 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

Musisz zrobić reszte logów, bo nie wiadomo co z doładowaniem, jak to auto jedzie wogóle teraz? bo tam serii nawet nie ma w tym momencie, cofa bardzo mocno zapłony, spróbuj jeszcze zrobić 003+115 i 033+118 jak ogarniesz program.

Opublikowano
  • Autor

auto jest po czipie. ogólnie auto jedzie bdb

Opublikowano

Przepływka wskazuje że nie ma nawet serii, a jest program, co świadczy o tym że jeśli program i robiony niedawno to możliwe że zrobiony na niesprawnym aucie.

Masz też spalanie stukowe które niespecjalnie służy silnikowi.

BTW - mocy to tam też nie ma.

Opublikowano

no raczej jezdzi gorzej niz seria

Opublikowano
  • Autor

Dlatego zrobię logi pozostałych kanałów które kolega łukasz13 podpowiedział i wtedy wrzucę i powiecie co jest zepsute co jest nie tak a co do zmiany itd...

Opublikowano

Za przepływomierzem już możesz się rozglądać tak czy siak.

Opublikowano
  • Autor

Grupy: 002 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

nowy log auto teraz jedzie bardzo słabiutko (koszmar)

Chyba znalazłem przyczynę mojej bolączki, gdy montowałem bost odkryłem, że wezyk od regulatora ciśnienia paliwa jest luźny i okazał się tam zerwany ten kruciec co się wąż wtyka i teraz nie jest to podpięte, myślę że to w jakiś sposób broi co wy na to?

Opublikowano

No widać reszte logów trza zrobić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Chyba znalazłem przyczynę mojej bolączki, gdy montowałem bost odkryłem, że wezyk od regulatora ciśnienia paliwa jest luźny i okazał się tam zerwany ten kruciec co się wąż wtyka i teraz nie jest to podpięte, myślę że to w jakiś sposób broi co wy na to?

---------- Post dopisany 07-02-2014 at 21:23 ---------- Poprzedni post napisany 06-02-2014 at 16:45 ----------

Usterka została usunięta z błędami tak jak wcześniej pisałem głównym winowajcą był wezyk od regulatora ciśnienia paliwa, a dokładnie pęknięty kruciec przy kolektorze. Jak na razie pokręciłem się po mieście i nie wyrzuciło błędu także myślę że będzie już o.k.