Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyskakujące błędy, zamulenie silnika 1.9 tdi 110km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W skrócie opisze swój problem. Błędy: 00575, 00519, 00625. Samochód na 3 i 4 biegu przy 3 tys. obrotów przymula sie lub dalej nie chce się wkręcic. Na 5 biegu przy 100km/h samochód wpada w tryb awaryjny(turbina przestaje działać) jest strasznie zamulony. Co to może być.

Opublikowano

Powodem moze być zapieczone dźwigienki turbiny lub nieszczelny układ dolotowy

Opublikowano
  • Autor

Dodam, że geometria była czyszczona i nie zauważyłem żadnych nieszczelności w przewodach podciśnieniowych.

Opublikowano

Przyczyna może być w n75, na próbę możesz zamienić go z przetwornikiem EGR, poza tym posprawdzałbym stan wtyczek i kabli...

Opublikowano
  • Autor

Jest on po lekkich modyfikacjach. Ma założonego chipa(kupilem go juz takiego) nic przy tym nie ruszałem bo było dobrze, I czujnik n75 jest założony od 2.5 tdi. Może mi ktoś wytłumaczyć po co jest założony ten czujnik?

Opublikowano

Zrob logi bo nie wiesz na czym stoisz....

Opublikowano
  • Autor

tylko że logi podobno robi się od 3 tys do 4.5 tys obr. a ja nie mogę na 3 begu 3.5 tys obr. przekroczyć

Opublikowano
tylko że logi podobno robi się od 3 tys do 4.5 tys obr. a ja nie mogę na 3 begu 3.5 tys obr. przekroczyć

W 1.9TDi robisz od 1500obr do 4000 albo jak przestanie jechać. Przemik juz sobie w tym poradzi :wink:

Opublikowano
  • Autor

Jaki Przemik?

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:18 ----------

a dobra ok nie załapałem na początku :)

Opublikowano
Jaki Przemik?

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:18 ----------

a dobra ok nie załapałem na początku :)

:decayed: cieszę się że załapałeś. Chodziło o kolegę który kazał Ci zrobić logi 2 posty wyżej :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ok :)

---------- Post dopisany 14-02-2014 at 13:17 ---------- Poprzedni post napisany 10-02-2014 at 15:00 ----------

Logi zrobione przez "przemik" :) podejrzenie padło na uszkodzony lub zalany olejem czujnik ciśnienia doładowania który znajduje sie w ECU. W weekend spróbuje to sprawdzić i zrobić z tym porządek. Napisze jak będzie się zachowywał samochód po tej operacji. :)

Opublikowano
Ok :)

---------- Post dopisany 14-02-2014 at 13:17 ---------- Poprzedni post napisany 10-02-2014 at 15:00 ----------

Logi zrobione przez "przemik" :) podejrzenie padło na uszkodzony lub zalany olejem czujnik ciśnienia doładowania który znajduje sie w ECU. W weekend spróbuje to sprawdzić i zrobić z tym porządek. Napisze jak będzie się zachowywał samochód po tej operacji. :)

Wow widzę uderzyłeś bezpośrednio do guru :decayed: No pochwal sie jak ogarniesz temat.

Opublikowano
  • Autor

Dobrze :)

---------- Post dopisany 16-02-2014 at 18:25 ---------- Poprzedni post napisany 14-02-2014 at 13:28 ----------

Czujnik i ECU suchy. Ani grama oleju. Komputer podmieniany więc to napewno nie to. Prawdopodobnie turbina przeładowuje i trzeba ją zregenerować :/ Wszystko na to wskazuje.