Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

225/35r19 buja w koleinach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam felgi w b6 avant 225/35/r19 tomason tn6 8.5 et40 i buja wręcz rzuca w koleinach na drodze i można zapomnieć o wyprzedzaniu bo to trzeba walczyć z kierownicą i to jest wyskok z koleiny a nie gładkie wyjechanie. czy to zniknie jeśli wsadzę 235/35?? tym bardziej ze wcześniej jak kupiłem te kola były na nich opony 215/35 nic się nie działo jeździło się elegancko ale niszczyło się felgi bo były rozciągnięte opony i nie było wg profilu.

image.jpg

Opublikowano

jak wsadzisz 235 będzie jeszcze gorzej.

Opublikowano

Im szersze opony tym bardziej ciągnie w koleinach. Przy 225/235 już jest to dość mocno odczuwalne. Więc albo walka na szerokiej gumie albo naciąg na wąskiej.

Opublikowano
  • Autor

warto by sprawdzic zanim bym chcial zmienic opony. brat lata akurat na zimowych 245/35r18 i jest elegancko ale to w b8 jutro mi powie jakie ma 19 letnie bo tez lata i nic sie nie dzieje. sprawdzil bym od niego ale 1200km nas dzieli i odpada i tak szukam rozwiazania

Opublikowano

przecież pisałeś że na 215 jeździło się elegancko, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie,,

jak 215 było ok, ale niszczyło felgi, a 235 chroniło felgi a latasz w koleinach no to trzeba wybrać albo jedno albo drugie :)

Opublikowano

Ja miałem wcześniej 18/225 i miałem to samo zmieniłem na 19/245/40 i nie ma mowy o jakimkolwiek ściąganiu. Według mnie im szersza guma tym lepiej się leci.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za info. znajde to przetestuje na poczatek te 235 i zobaczymy.

Opublikowano

Możesz jeszcze do tych kół przed zmianą opon dołożyć dystanse.

Ja mam 225 na 18" i w koleinach jedzie normalnie, tylko że u mnie jest 8J z ET35.

Opublikowano

U mnie w B6 było całkiem odwrotnie, na zimowkach 205/50 R16 auto nie mogło wpasować się w koleinę, po zmianie na 225/40 R18 audiczka o wiele przyjemniej się prowadziła, była bardziej stabilna i nie wyrywała przy wyjeżdżający lub wjeżdżaniu w koleinę.

Opublikowano
Ja miałem wcześniej 18/225 i miałem to samo zmieniłem na 19/245/40 i nie ma mowy o jakimkolwiek ściąganiu. Według mnie im szersza guma tym lepiej się leci.

to dlaczego nie założysz 285/30 R19? sam mówisz im szersza guma tym lepiej

:facepalm:

a druga sprawa, ty masz B8, a kolega B6. myślisz, że to to samo?

Możesz jeszcze do tych kół przed zmianą opon dołożyć dystanse

a co ma dystans do kolein?

Opublikowano

Bo nie mam problemu na 245 ? (a mialem na 225) u mnie maks 255 bym wsadził. Nie kazałem mu wsadzić 245 tylko napisałem że według mnie jak wsadzi szerszą gumę problem będzie mniejszy lub zniknie całkowicie jak u mnie.

Opublikowano

A ma to, że koła są szerzej rozstawione i auto inaczej wpasowuje się w koleiny. Skoro u innych na tej samej szerokości nie prowadza auta, a jedyną różnicą jest ET, to coś w tym jest.

Opublikowano

A ma to, że koła są szerzej rozstawione i auto inaczej wpasowuje się w koleiny. Skoro u innych na tej samej szerokości nie prowadza auta, a jedyną różnicą jest ET, to coś w tym jest.

koleiny są robione przez tiry, myślisz że jak założysz dystans do osobówki to rozstaw kół będzie taki jak w tirze?

nie popadajmy w paranoje....