Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sączy paliwo z pod głowiczki pompy pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sączy paliwo z pod głowiczki pompy pomocy czy da sie to zrobic??

i jak??

Opublikowano

jeśli mowa o nastawniku to jestem po tym zabiegu w czwartek w moim AFNie robione sprawa prosta masz dwie uszczelki pod nastawnikiem i na górze po deklem nastawnika nr tych uszczelek BOSCH

1 460 206 305

1 461 015 303

nie jest to drogie (uszczelki) więc jak masz VAGa i trochę żyłki majsterkowicza to powinieneś sobie z tym poradzić masz tutaj na forum temat o tym, ja nie ruszałem samego nastawnika czyli nie rozbierałem go

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?...pod+nastawnika

Opublikowano
  • Autor

to jak to zrobiles??

Opublikowano

Jak spod glowiczki sie saczy to nie z nastawnika.

Pompa do wyjecia i uszczelnienia.

Opublikowano
  • Autor

u mnie uszczelnienie pompy 400zł wiec odpada

Opublikowano

ja miałem tak samo..uszczelniłem pompę i jest dobrze..jak poszły same uszczelniacze to jeszcze pół biedy..tam sa jeszcze takie sprężynki i one mogły też pęknąć na pól..ja dałem z uszczelnienie chyba 500 lub 600 PLN

Opublikowano
  • Autor

u mnie dokladnie w tych miejscach co na foto

2645c2bf491b5d16med.jpg

Opublikowano

Sączy się spod nastawnika a nie glowiczki. Cena uszczelek to 25zl.

Opublikowano

Operacja jak w opisie może wygląda skomplikowanie ale nie jest tak źle, potrzebny tylko specjalny klucz do tej oryginalnej śruby (trójkątnej) wiadoma sprawa rozkręcić łatwo gorzej poskręcać :wink: Jak zdejmiesz nastawnik to wymieniasz uszczelki jak Ci podałem te numery Boscha i skręcasz uważasz tylko na ten tzw palec aby trafić w to miejsce otwór (zobaczysz). Potem zostaje ustawienie dawki na kompie rozgrzewasz silnik do tych 80 stopni i ustawiasz w okolicy 4,0 - 3,8mgr, ja tak miałem.

---------- Post dopisany at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany at 21:32 ----------

zapomniałem podpowiedzieć abyś sobie przed demontażem zrobił kreskę na boku nastawnika i pompy aby założyć mniej więcej tak jak było potem tylko wyregulować na VAGu

Opublikowano
  • Autor

spoko ja mam dawke 3,2 czy powinienem ja zmienic?

Opublikowano

twoja decyzja, trochę większe spalanie ale werwy też więcej :decayed:

Opublikowano
  • Autor

czy jak zmienie na 3,5 rodam ze mam wirusa to czy auto straci dynamike?

Opublikowano

Bez przesady nie będzie wzrostu mocy, ja wolałem ustawić tak jak było możesz spróbować i się przekonać.

Swoją drogą mi leciało tak samo jak Tobie te uszczelki były już płaskie więc lało się z nich ładnie w ogóle jak było na zewnątrz -10.

Opublikowano
  • Autor

znaczy daja na 3.5 to w tym momecie zmniejszam dawke wiec pytam czy straci na dynamice

Opublikowano

to działa w drugą stronę dawka w dól to większe spalanie jakoś tak

---------- Post dopisany at 22:29 ---------- Poprzedni post napisany at 22:28 ----------

znaczy dobrze miałeś 3,2 a chcesz mieć 3,5 to będzie ok

Opublikowano
  • Autor

spoko to zmienie a slyszalem ze jak da sie dawke 3 to auto ma kopa od samego dołu czy ktos wie cos w tym temacie?

Opublikowano

od samego dołu napewno nie ,tylko tak jak załączy turbina to delikatnie lepiej ciagnie .ustaw nastawnikiem na 1.5mg i zobaczysz dopiero jakiego ma buta. tyle ze w zbiorniku wir u mnie przy takiej operacji i max bucie bez chipa palił 9l ON z chipem 6.5l on

Opublikowano
  • Autor

a teraz jak masz ustawione?

Opublikowano

na zime 4.0mg bez świateł i pod obciażeniem np właczone swiatła 4.4mg .w lato 3.0 -3.4mg.

---------- Post dopisany at 21:09 ---------- Poprzedni post napisany at 21:08 ----------

spalanie w zime przy średnio dynamicznej jezdzie 6.4l ON bez chipa i 5,6l On z chipem ( swojej produkcji ) :decayed: