Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie trzyma temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno kupiłem Audi w Niemczech. Wracając na odcinku ok 700 km temp oscylowala w granicach 80 stopni. Po powrocie wymieniłem termostat i kupiłem korek od zbiorniczka wyrównawczego którego nie było. Gdy odebralem auto od mechanika i przejechałem ok 4 km temp wynosila 90 stopni. Auto bylo gaszone kilka razy na chwile i po odpaleniu temp moment rosla . Nastepnego dnia temperatura rosła powoli do 70 a potem spadala do 50 ,po jakims czasie znowu rosla do 70 i prawie pod 90 i spadala po dodaniu mocniej gazu. Co to moe byc i jak to naprawic?

Opublikowano

Podepnij waga moze jakis czujnik jest uszkodzony,

Najpierw czy sa bledy a pozniej porownac wskazania z bloku 1 i 17

Mialem ostatnio podobnie do wymiany byl czujnik g62

Opublikowano

Jaki silnik?

Z ciśnieniem w układzie chłodzenia wszystko w porządku?

Nie ubywa, płynu?

Jest ogrzewanie w kabinie?

Opublikowano

odpowietrz, a jeśli nie poskutkuje to wymień termostat i czujnik g 62- bierz tylko oryginały z ASO. Zamienniki są gówno warte. To powinno pomóc

Opublikowano
  • Autor

1.9 tdi 130 km

z cisnieniem to nie wiem ale mysle ze tak skoro auto przyjechalo bez korka ze zbiorniczka wyrownawczego z niemiec i plyn nie ubyl. ogrzewanie jest odrazu .termostat juz wymienilem

---------- Post dopisany at 20:59 ---------- Poprzedni post napisany at 20:55 ----------

jak juz auto zarejstruje to podjade do mechanika i sprawdze vagiem. Jeszcze jedno gdy auto zlapie 90 stopni to juz trzyma,ostatnio po przejechaniu 20 km auto nie zlapalo 90 stopni,wskazowka dwa razy sie podnosila az wkoncu spadla,sprawdzalem weze i ten wezszy byl cieply a szerszy zimny,chlodnica tez zimna

---------- Post dopisany at 21:05 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

ile kosztuje ten czujnik w aso ? mozna go dostac w serwisie volkswagena ? mam blizej do tego serwisu i ile moglaby kosztowac taka naprawa w aso?

Opublikowano

Czujnik ok 120-150zł bez problemu kupisz w VW, a wymienić to sam możesz jeśli masz choć minimalne zdolności do majsterkowania, nie zapomnij o nowym oringu, a termostat, że nowy nie koniecznie oznacza że musi być sprawny ale pierwsze co to sprawdź na VAGu, co i jak dokładnie, jest wątek na forum wystarczy użyć opcji "Szukaj"

Opublikowano
  • Autor

poszukam... mam jeszcze pytanie dotyczace sprawdzania temperatury przez climatronic,jak to zrobic? szukalem i nie znalazlem zadnej odpowiedzi

Opublikowano

Podziwiam wyczyn przejechania bez korka w zbiorniczku wyrównawczym, nie wyobrażam sobie że miałeś ogrzewanie i nie wygnało płynu bo po takim wyczynie uszczelka lub głowica do roboty - cuda się zdarzają

Opublikowano
  • Autor

nie mialem niestety wyboru,zbiorniczek byl prowizorycznie zabezpieczony

Opublikowano

pochwal się jaki finał zabawy ???

Opublikowano
  • Autor

kupilem korek i jezdze