Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Autostrada Warszawa-Poznan jaki koszt przejazdu??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szykuje mi sie trasa do poznania.Mam pytanie czy ktos orientuje sie jaki jest koszt autostradą z warszawy do poznania.Na necie wyczytalem ze 63zł ale do samego świecka a ja potrzebuje do Poznania i który odcinek dokładnie jest płatny.A moze ktoś z Was zna inną dobrą trase.

Bede wdzieczny za pomoc:wink:

Opublikowano

jakies 35 zl, jak dobrze pamietam

bez ostatniego odcinka (najdrozszego i nadluzszego) prowadzacego do granicy

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz:hi:

Opublikowano

Stryków - Konin 9,90 zł , Konin - Września 15 zł , Września-Poznań 15 zł = 40 zł :)

Jak chcesz mniej zapłacić to proponuje zjechać we Wrześni na DK92 - do Poznania dwujezdniowa , w wersji super oszczędnej za Koninem zjeżdżasz na Golinę i omijasz dwie bramki czyli 30 zł w kieszeni

Opublikowano

Ale najlepiej chyba bedzie dojechac autostradą do Wrześni i odbić tak jak napisales bo tez zalezy mi na czasie

Dzieki za odp:wink:

---------- Post dopisany at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany at 14:36 ----------

Mam jeszcze pytanie czy z Poznania do Świebodzina DK92 jest cały czas dwujezdniowa??

Opublikowano
Ale najlepiej chyba bedzie dojechac autostradą do Wrześni i odbić tak jak napisales bo tez zalezy mi na czasie

Dzieki za odp:wink:

---------- Post dopisany at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany at 14:36 ----------

Mam jeszcze pytanie czy z Poznania do Świebodzina DK92 jest cały czas dwujezdniowa??

Dwujezdniowa jest tylko do Tarnowa Podgórnego

Opublikowano
Stryków - Konin 9,90 zł , Konin - Września 15 zł , Września-Poznań 15 zł = 40 zł :)

Jak chcesz mniej zapłacić to proponuje zjechać we Wrześni na DK92 - do Poznania dwujezdniowa , w wersji super oszczędnej za Koninem zjeżdżasz na Golinę i omijasz dwie bramki czyli 30 zł w kieszeni

ej matematyk ...... :grin:

a z ta wersja przez Goline to ostroznie

lubia tam stawac misiaki za przystankiem PKS

raz tak zrobilem - nigdy wiecej (do dzisiaj sie z tego smieje jak tam przejezdzam i widze tablice :polew:)

Opublikowano

Ejjjj ...czepiasz sie 10 groszy :-)

No to drogo cię ta oszczędność wyszła , ale jadąc przepisowo..... tam jest trochę terenów zabudowanych , jeśli ktoś leci dalej to jazda bezsensu ale jak ja do Wrześni to opcja nir jest zła

Opublikowano

nie pchaj się na autostrade jesz sobie dwójka czy tam e-92 teraz

mieszkam bardzo blisko tej trasy co dzien po niej latam i ruch na tej drodze jest już praktycznie zerowy

kwestia tylko żółtych latarni i nieoznakowanych sierściuchów, ale tych masz i na autostradach

fotoradar jest w błoniu sochaczew zduny bedlno kutno dalej nie pamietam ale to już 1/3 trasy :decayed:

lub w-wa- skierniewice bramek jeszcze nie ma, ze skierniewic 15 miut do łowicza i z łowicza droga już do pozniania dojezdza :wink:

Opublikowano

Dokładnie jade do Świebodzina.Pytam Was bo od siebie do miejsca docelowego mam 600km i bede jechał w nocy i nie chce wj**ać sie na fotki itp:wink:

Ale w pierwsza strone polece auto do Wrześni a później 92:wink: Dzieki koledzy za podpowiedzi:wink:

Opublikowano

Tylko kolego na 92 uważaj na żółte suszary- wszystkie są pełne ale i również oznakowane wcześniej znakami, plus jeszcze jeden w swarzędzu kawałek za stacja orlena w stronę poznania. Kolejno już w poznaniu przejedziesz przez most na ul.lechickiej, po lewej będzie centrum handlowe Plaza, a po prawej za tym mostem lubią stać misiaki.

Opublikowano
Tylko kolego na 92 uważaj na żółte suszary- wszystkie są pełne ale i również oznakowane wcześniej znakami, plus jeszcze jeden w swarzędzu kawałek za stacja orlena w stronę poznania. Kolejno już w poznaniu przejedziesz przez most na ul.lechickiej, po lewej będzie centrum handlowe Plaza, a po prawej za tym mostem lubią stać misiaki.

Dzieki za podpowiedz:wink: Wyjazd mam zaplanowany w poniedzialek i jeszcze jedno pytanko... Czy odcinek autostrady Poznania (obwodnica????) jest bezpłatny??Bo tak mi wskazuje na nawigacji czy Poznań ominąć DK92??

Opublikowano

Bezpłatny , jeśli jechałbyś wieczorem lub w nocy to mozesz ryzykować dk92 przez Poznań , inaczej mozesz utknać z ciężarówkami w korkach , tam są 3 przejazdy kolejowe i tylko część jest dwujezdniowa

Opublikowano

W Poznaniu bedę około 2 w nocy:wink:

Opublikowano

Jak o drugiej w nocy to śmiało przez miasto możesz.w moment będziesz na drugim końcu.