Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 TDI PD] Utrata mocy, niedziałające turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za odpowiedź! I to właśnie jest odpowiedź, której oczekiwałem. Konkretna i precyzyjna. Zawór wymieniony na nowy, a czy ten zawór występuje w jednym rodzaju, czy kilku? Jesli w kilku - to czy jest taka opcja, że montaż złego rodzaju zaworu będzie taki błąd powodował?

Wizyta umówiona u mechaniora. Mam nadzieję, że znajdzie i usunie problem.

Opublikowano
IFI :: Free services --> masz tu etke online klikasz CarProg2 i reszta już intuicyjnie :wink: poszukaj sobie tam nr zaworu ori i przyczaj według niego czy masz dobry, według mnie pewnie w określonych autach jest taki sam zawór jeśli ma zgodny numer z Twoim lub dedykowany jest do Twojego typu to musi pasować o ile to nie jakaś tandetna podróba, co do innych rodzajów to w innych autach mogą występować inne nr ale co fabryka pod nimi kryje to tego nie wiem pewnie zasada działania ta sama... zawsze staram się kierować numerem ori i po nim szukać "zamiennika" inaczej nie umiem odpowiedzieć na Twoje pytania odnośnie rodzaju aż tak nie kombinuje i nie siedzę w temacie. masz poczytaj jeszcze to VCDS / VAG-COM: uitleg - tips - trics
Opublikowano
  • Autor

Dziś auto trafiło do mechanika. Posprawdzał wszystko i twierdzi, że jest w porządku. Jego zdaniem winę może ponośić przekaźnik pompy paliw, który wyskakuje w błędzie "17932 Przekaźnik pompy paliwa - przerwa/zwarcie do masy

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem"

Czy to możliwe, żeby ten zawór odłączał turbo??? Zawór jest wg Niego OK!

Opublikowano

Jak wywal ten błąd od pompy to auto wpada w tryb awaryjny i sterownik ogranicza moc, czyli turbo zostaje "odłączone"...

Opublikowano
  • Autor

Wymienić mogę tylko się obawiam czy to na 100% to, a nie chcę tak wymieniać na zasadzie - albo się uda, albo się nie uda :( Trudny temat.

Opublikowano

Jak nie chcesz kupować to zapytaj na regionalnym czy nie ustawiłby się ktoś z Tobą na podmiane-sprawdzenie przekaźnika, sprawdzisz czy to to:wink:. Tylko weź kogoś z VAGiem coby odrazy błędy sprawdzić.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich i bardzo przepraszam jeśli coś nie tak zrobię na tym forum-jestem nowy uczę się :grin:

Panowie pomóżcie,bo już pomału nie daję rady,a więc mam audi z silniczkiem 1.9 tdi z oznaczeniem AVF od jakiegoś czasu wchodzi mi w tryb serwisowy(zaświeca się ta żółta kontrolka) nie ma mocy.A więc podpinam się do komputera i widzę(błąd przekaźnika pompy paliwa).Po przeczytaniu dość sporo wątków na ten temat zacząłem działać,wymieniłem ten przekaźnik pompy paliwa-która nie pomogła,wymieniłem zawór N75 na nowy oryginał,wyczyściłem EGR, kolektor ssący wymyty,turbina wyczyszczona,zalałem jeszcze ten generator v3 i nic dalej wchodzi w tryb serwisowy.Moja obserwacja jest taka(oczywiście po skasowaniu błędu) ze jak go zapalę i od razu jadę to jest dobrze-błędu nie wywali,ale jeśli postoję chwilę np:aby schłodzić autko klimatyzacją,lub stojąc w korku,ruszając z świateł do świateł to wtedy się to dzieje(żółta kontrolka,brak mocy i po podpięciu komputera komunikat: BŁĄD PRZEKAŹNIKA POMPY PALIWOWEJ. Pomocy bo nie wiem co dalej robić..

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Ja mam dokładnie te same wszystkie objawy co Ty i zrobiłem też większość z Twojej listy i ... ciągle to samo. Jeden z mechaników zasugerował regenerację turbo (???) Powiedział, że czyszczenie nie zawsze przynosi pożądane efekty. Planujesz coś dalej z tym robić ???

Opublikowano

szukajcie w elektryce.

ostatnio coś było podobnego i woda w kompie stała...

a tutaj przekaźnik pompy jest zasilany z drugiego przekaźnika, a sygnał wraca przez kompa stąd komp wykrywa błąd. Może jest problem na tym wcześniejszym przekaźniku zasilającym ?

dodatkowo są bezpieczniki na tych liniach.

najlepiej sprawdzić wszystko w tej puszcze, a dodatkowo wiązke n75 pod kątem przebić

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam I jak poradzono sobie z tym przypadkiem?? Mnie spotkało teraz dokładnie to samo