Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik temperatury + kolor płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie,

Dzisiaj w końcu dorwałem kabel VAG, który współpracuje z moim autem. Po podłączeniu znowu ukazał się tymczasowy błąd - czujnik temperatury płynu chłodzącego. Sam czujnik był wymieniany (najpierw na zamiennik z Allegro), a później na używany od znajomego. Co może być tego powodem? Sam czujnik? Przecież było już jego kilka wersji zamontowanych i niestety nadal to samo.

Drugie pytanko - mam zamiar na wiosne sprawdzić dokładnie cały układ chłodniczy, bo gdzieś niestety lekko musi coś wyciekać, bo niestety co jakiś czas ubywa mi płynu w zbiorniku (przez miesiąc ok. 2 cm). Na pierwszy rzut oka nie widać nigdzie wycieków, widać za to coś innego, co mnie bardzo niepokoi. Po otworzeniu zbiornika z płynem widać po prostu jakby w środku pływało błoto a nie płyn. Kolor płynu automatycznie staje się rdzawy, a na boczkach wewnętrznych zbiornika taka rdza przykleja się do samego zbiornika. Raz odkręciłem cały układ, został spuszczony był, cały układ został przeczyszczony, razem ze zbiorniczkiem i niestety po powownym zagrzaniu się auta znowu rdzawy kolor powrócił. Czy to jakiś objaw czy tak jest w każdym A6, bo w innych autach się z tym nie spotkałem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli wlewasz czerwony płyn - podobno tak czasem ma ;) Też się tym przejmowałem i pytałem mechanika, powiedział, że póki temperatura silnika jest ok, to nic się nie dzieje

Opublikowano

Drugie pytanko - mam zamiar na wiosne sprawdzić dokładnie cały układ chłodniczy, bo gdzieś niestety lekko musi coś wyciekać, bo niestety co jakiś czas ubywa mi płynu w zbiorniku (przez miesiąc ok. 2 cm). Na pierwszy rzut oka nie widać nigdzie wycieków

sprawdz z tylu krociec cz nie puszcza

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Drugie pytanko - mam zamiar na wiosne sprawdzić dokładnie cały układ chłodniczy, bo gdzieś niestety lekko musi coś wyciekać, bo niestety co jakiś czas ubywa mi płynu w zbiorniku (przez miesiąc ok. 2 cm). Na pierwszy rzut oka nie widać nigdzie wycieków

sprawdz z tylu krociec cz nie puszcza

A w którym miejscu jest ten króciec? Gdzieś w okolicy czujnika temperatury z tyłu?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Wg autora książki Sam Naprawiam kolor rdzawy jest efektem zmieszania płynu chłodniczego G12 dedykowanego do tych aut z jakimś innym. To też trop :)

Opublikowano

moze wogole podasz jaki masz silnik bo a6 za wiele nie mowi.