Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż ori haka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o wskazówkę co trzeba dokupić, aby mieć ori hak tzn. hak, jakiś moduł i wiązkę czy co... i jak sprawdzić czy mam już wiązkę???Pozdro.

Opublikowano
  • Autor

Oki dzięki chociaż za to... Szału nie ma:) nie montował nikt tego i nie ma manuala...???

Opublikowano

Niestety w tym temacie ogolnie jest niewiele informacji, manuala tez raczej dokladnegoco i jak nie ma....

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze teraz muszę znaleść gdzie i jak podłącza się oryginalną wiązkę z modułem bo mam PDC z tyłu... czyli nie mogę normalnie do lamp z pominięciem modułu bo będzie piszczało...:)

Opublikowano
Jeszcze teraz muszę znaleść gdzie i jak podłącza się oryginalną wiązkę z modułem bo mam PDC z tyłu... czyli nie mogę normalnie do lamp z pominięciem modułu bo będzie piszczało...:)

Nie podłącza się nic do lamp, w sumie to można by tylko podłączyć do lampy stop ale nie ma to sensu bo i tak musisz ciągnąć wiązkę do przodu auta.

Musisz dołożyć 2 bezpieczniki i pociągnąć od nich zasilanie do modułu haka który oryginalnie jest w bagażniku po lewej stronie za tapicerką i z drugiego prosto do gniazda przyczepy.

Dodatkowo + po stacyjce najlepiej też z przodu, od biedy może być wzięty z modułu parktronica ale nie ma sensu obciążać dodatkowo obwodu który nie jest na to fabrycznie przygotowany.

Sieć Can (jak masz parktronic to podłączysz do niego i nie musisz ciągnąc kabli do przodu).

No i sygnał stop, albo z przodu od wyłącznika przy pedale hamulca (tak jest w oryginale) albo można się podpiąć do tylnej lewej lampy ponoć też działa.

Ogólnie i tak nie unikniesz ciągnięcia kabli do przodu auta bo musisz zasilanie podciągnąć ze skrzynki bezpiecznikowej więc warto dołożyć kilka przewodów i podciągnąć wszystkie do przodu czyli 2 zasilania, sygnał stop, plus po stacyjce, Can możesz podłączyć do PDC bo i tak nie ma znaczenia gdzie go wepniesz.

Schemat elektryczny podłączenia haka znajdziesz w tym wątku post nr 32

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/index2.html

Co do zakupów to potrzebujesz: belkę haka z kulą, wiązkę od gniazda przyczepy do modułu haka, oczywiście gniazdo przyczepy oryginalnie 13pinowe, moduł haka z uchwytem, wiązkę do podłączenia modułu z instalacją auta (to będziesz musiał raczej dorobić) do tego piny, przewody, wtyczki do modułu haka 3 szt, śruby do przykręcenia belki haka (są inne niż te którymi przykręcone jest tylne wzmocnienie zderzaka).

I nie licz na to że masz jakieś wiązki do podłączenia haka, wszystko trzeba dorobić.

Po zamontowaniu kodowanie MCE, zegarów i PDC. Jeden dzień roboty i hak siedzi w aucie :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie "kdawid"... trochę mnie zasmuciłeś tą robocizną... no ale jak trza to trza :)

Opublikowano
Dzięki wielkie "kdawid"... trochę mnie zasmuciłeś tą robocizną... no ale jak trza to trza :)

Nie jest tak źle :) to był pierwszy mod jaki wykonałem sam w aucie i dałem radę.

Najważniejsze to zgromadzić wszystkie części żeby nic nie zabrakło jak auto już jest rozkręcone- dotyczy to zwłaszcza pinów do kostek i do skrzynki z bezpiecznikami:)

I jeszcze jedna uwaga, nie wiem jak jest w B6 ale do B7 trzeba dokupić takie blaszki z gwintem które nituje się od spodu do podłużnicy i dopiero do nich przykręca się śruby mocujące belkę haka. Otwory są fabrycznie przygotowane nic nie trzeba wiercić, ale w dwóch otworach (tych bliżej przodu auta) brakuje właśnie tych gwintów. Blaszki te można kupić w ASO, cena coś około 10 zł za sztukę -potrzeba 2 + 4 nity cena około 2 zł szt.

Opublikowano
  • Autor

Oki, rozumiem że w przypadku jakiegoś problemu mogę do Ciebie się zwrócić...?:)

Opublikowano
Oki, rozumiem że w przypadku jakiegoś problemu mogę do Ciebie się zwrócić...?:)

Jasne że tak, nie ma najmniejszego problemu. Jak będziesz miał graty to daj znać podam Ci telefon to będziesz mógł zadzwonić i się dopytać

Pozdrawiam

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, czy ma ktoś aktualne linki do w/w tematów bo za każdym razem wyskakuje mi:

No input file specified.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Proszę o odświeżenie linków do tematów bo żaden nie działa.

Opublikowano

Proszę o odświeżenie linków do tematów bo żaden nie działa.

tu wrzuciłem pare rzeczy do QPY :wink:

===> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/304015-montaz-i-podlaczenie-elektryki-haka-kodowania/#entry4319397