Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z licznikiem UK-NSI audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z licznikiem jak w temacie, problem polega na tym że pewnego dnia po załączeniu zapłonu licznik oszalał na zimnym silniku pokazywał max temperaturę i pełny bak a prędkość i przebieg pokazywał w milach(w przebiegu na początku pokazywał DEF). w tej chwili mam licznik wsadzony z anglika lecz wymieniłem tarczkę z prędkościomierza ale mam problem z przebiegiem na przeglądzie robią mi problemy z tym że muszę mieć stan licznika w km a nie w milach. Próbowałem zmienić vag-iem ale zmienia się tylko obrotomierz z diesla na benzynę, nie idzie kodowaniem zmienić opcji km na mile więc szukam kogoś kto by wymienił mi wsad eprom i najlepiej jak by to był ktoś ze śląska. Proszę o pomoc

---------- Post dopisany 02-03-2014 at 11:07 ---------- Poprzedni post napisany 20-02-2014 at 21:35 ----------

:( widzę ze nikt nie jest w stanie pomóc, więc proszę o wsad do licznika uk-nsi 8D0 919 033 C

Opublikowano

A czym go sobie wgrasz?

Masz czym?

Opublikowano
  • Autor

zamówiłem programator eprom i program pony2000 nigdy tego nie robiłem ale gdzie nie gdzie piszą jak to się robi krok po kroku potrzebuję wsad:

uk-nsi 8D0 919 035 T ten ma wadę tylko w przebiegu pokazuje w mil

uk-nsi 8D0 919 033 C ten jest uwalony na całego wszystko pokazuje w milach, temperaturę i poziom paliwa pokazuje na max a jest fabrycznym z mego auta

Ogólnie nic nie mam do stracenia bo jak mi się nie uda to i tak muszę kupić licznik który będzie pokazywać km a nie mile

Opublikowano

wal do kaja on ci może pomoże ogarnąć wsad, albo najlepiej napisz na battalionie tam ktoś ogarnia, napisz jeszcze do ćwiary może też coś pomoże.

Opublikowano
  • Autor

napisałem do kaja narazie bez odzewu :(

Opublikowano

a B5B ?

Opublikowano

coś mi nie pasuje, sama zawartość nie przestawiła się z km na mile, podejrzewam że bawiłeś się kabelkiem - wystarczy zmienić kodowanie licznika z mil na km pozostanie tylko problem z wskaźnikiem, zapewne coś z zawartości bym dopasował ale tobie ich nie udostępnię :kwasny:

Tarnowskie Góry blisko Gliwic ( Elprosys ) wylęgarnia tematu i tam mogą naprawić

Opublikowano
  • Autor

Niestety kabelka jeszcze wtedy nie miałem kupiłem bo myślałem że da rade z kabelka ale w tych licznikach nie idzie za dużo zrobić oprócz kontroli kontrolek

---------- Post dopisany 08-03-2014 at 22:21 ---------- Poprzedni post napisany 05-03-2014 at 21:40 ----------

witam wymieniłem wsad :) ale jest problem wsad miał mieć przebieg z 161 tyś. a po wgraniu ma 96 km i to nie są tysiące tylko kilometry hehehe, pokazuje mi DEF nie działa obrotomierz i na zimnym silniku pokazuje 80 stopni C

Opublikowano

szukaj drugiego licznika z podobnego rocznika a dokładniej patrz na kostki do podpiecia w 97r były już nowsze i tylko pozostanie problem z km

Opublikowano
  • Autor

Witajcie licznik naprawiony okazało się że wsad był uszkodzony wgrałem wsad z 1.8T zmieniłem kodowanie i funguje z przebiegiem 197tyś :) wsad zmieniałem układem protech-micro i programem pony 2000, kostkę eprom 93c56 trzeba odlutować z płytki licznika i nie należy to do łatwej sprawy bo jest malutka.

Dziękuje za porady i post można zamknąć :)

Opublikowano

kość pamięci nie jest taka mała w odniesieniu do wielu elementów elektronicznych w których trzeba często grzebać, w licznikach takich jak twój jej nie lutuje tylko używam klipsa i po 30 sekundach wszystko zrobione ale ty nie robisz tego codziennie

raz miałem niespodziankę gdy odlutowałem z licznika w berlingo na parkingu i wyskoczyła z pensety przed odczytem zawartości :kox:

miałem szczęście bo znalazłem na tylnej kanapie :grin:

jak już umiesz wgrać to mogę przerobić na dowolny przebieg zgodny ze stanem autentycznym za free

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witaj zastanawiałem się nad kupnem klipsa ale troszku drogi jak na 1-3 użycie. Dla mnie ta kosteczka jest naprawdę mała bo mega rzadko coś robię z elektroniką a jak coś robię to lutuje tylko kabelki :D. przebieg mi nie przeszkadza ważne jest to ze pokazuje km a nie miles hehehe a że pokazuje 70 tyś. miej to mało ważne ;) fakt że jak szukałem wsadu chciałem pojąć zmienianie przebiegu ale nie potrafiłem znaleźć informacji na ten temat jak się to wylicza i jaka to linijka. Po przeglądzie chce zmienić licznik na ten z dodatkowymi zegarami ładowania i temp oleju i też będę musiał zmienić wsad to jak by co to się zgłoszę ;)

---------- Post dopisany 24-03-2014 at 21:00 ---------- Poprzedni post napisany 11-03-2014 at 15:54 ----------

no i licznik znów padł czy to morze być wina pamięci????