polok777 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Witam! Mam problem ponieważ mam juz sciagniety cały przód (zderzak i chłodnice ) spuściłem płyn z chłodnicy wyjałem alternator i nie wiem co dalej chce wymienic pompe wody i termostat. Audi A4 B5 1.8 125km ADR.
MATIUS Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 musisz odkręcić visco ,paski pościągać i odkręcić łapę tą z boki pod alternatorem aluminiową widać kilka srób (ponumeruj sobie je i potem będie ci łątwiej złożyć do kupy bo każda jest inne j długości
polok777 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Opublikowano 27 Lutego 2014 Ok A wisco jak odkrecic ? Bo z tyłu jest jakas sruba która sie kreci?
rafal9119 Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 musisz zabezpieczyc wisko wiertłem 5mm i dopiero odkrecasz.
fecik Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 NIe musisz odkręcać WISCA! wystarczy odkręcić sam wiatrak!
polok777 Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Opublikowano 1 Marca 2014 panowie problem rozwiazany. wszystko rozebrałem i wymieniłem pompe wody (pekl wirnik) i termostat. Autko smiga jak ta lala. Tylko mam jeszcze problem z falujacymi obrotami??? I strasznie mi smierdzi gazem z pod maski chyba parownik do wymiany???
Grztom Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Sprawdz gdzie masz nieszczelność gazu, to nie musi być od razu reduktor moze jakis przewod gazowy uszkodziłes gdy wymieniałes pompe.
Rekomendowane odpowiedzi