Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zmiana z 15" na 16" lekko ściąga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zmieniłem koła z 15" na 16" i teraz auto lekko ściąga w bok. Nowe koła są wyważone i odpowiednio napompowane. Przy 15 " auto szło równo i nic nie ściągało. Czy po zmianie z 15" na 16" trzeba zrobić na nowo geometrię? Co może być przyczyną?

Opublikowano

Geometri nie ,a zmień lewą na prawą :) jakie opony kierunkowe :mysli: albo złudzenie

Opublikowano

Ano kierunkowe oponki. Zamiana nie wchodzi w grę. Może mi się wydaje. Inaczej się jedzie może dlatego. :naughty: Może oponki muszą się ułożyc :rolleyes:

Opublikowano

moga sie ulozyc ale nie musza:) nieraz sa zrypane opony i ciezko ztym cos zrobic , wiem bo przerabialem temat R15 i sciaga mi na prawo , bylem na geometri i w wulkanizacji wszystko ok . wiec wina bieznika na oponie widocznie.

Opublikowano

moze ola wywazyc na nowo... albo felgi krzywe.

Opublikowano

jeszce takie pytanie ... Barniego w ktora strone Ci sciaga?

Opublikowano

Ściąga lekko w lewo. Teraz zaczęło coś skrzypieć w zawieszeniu w lewej stronie więc chyba czeka mnie wymiana wahaczy :confused4: Być może padające wahacze przyczyniają się do ściągania właśnie w tą stronę :mysli: Jak wymienię to się okaże. Jednak jeszcze nie wiem kiedy do tego dojdzie. Przymierzam się do Lemforderów a te trochę kosztują :kwasny: