Barni Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam! Zmieniłem koła z 15" na 16" i teraz auto lekko ściąga w bok. Nowe koła są wyważone i odpowiednio napompowane. Przy 15 " auto szło równo i nic nie ściągało. Czy po zmianie z 15" na 16" trzeba zrobić na nowo geometrię? Co może być przyczyną?
kepasa Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Geometri nie ,a zmień lewą na prawą jakie opony kierunkowe albo złudzenie
Barni Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ano kierunkowe oponki. Zamiana nie wchodzi w grę. Może mi się wydaje. Inaczej się jedzie może dlatego. Może oponki muszą się ułożyc
Gość mmcv Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 moga sie ulozyc ale nie musza:) nieraz sa zrypane opony i ciezko ztym cos zrobic , wiem bo przerabialem temat R15 i sciaga mi na prawo , bylem na geometri i w wulkanizacji wszystko ok . wiec wina bieznika na oponie widocznie.
topor Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 moze ola wywazyc na nowo... albo felgi krzywe.
Gość mmcv Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 jeszce takie pytanie ... Barniego w ktora strone Ci sciaga?
Barni Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 Ściąga lekko w lewo. Teraz zaczęło coś skrzypieć w zawieszeniu w lewej stronie więc chyba czeka mnie wymiana wahaczy Być może padające wahacze przyczyniają się do ściągania właśnie w tą stronę Jak wymienię to się okaże. Jednak jeszcze nie wiem kiedy do tego dojdzie. Przymierzam się do Lemforderów a te trochę kosztują
Rekomendowane odpowiedzi