Skocz do zawartości
IGNOROWANY

słaby dół i drgania podczas przyśpieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam u siebie w BRD to samo , taki sam dźwięk przy schodzeniu z obrotów, kilka m/c temu wrzucałem filmik z nagraniem , i powiem ci ze na obecna chwile nie zdiagnozował mi nikt tego problemu. Także sprawdzałem to co ty m.in. Ostatnio koles w audi powiedział mi, ze ostatnio wjechała na warsztat im taka audi z takim problemem i dźwięk ustał po wymianie Turbo.

Opublikowano

Witam

Przedstawiam mój przypadek

1. Trzęsie na zimnym i gorącym silniku na postoju, światłach cała buda drga, obr. falują lekko

2. Dzwięk turbiny jest od kiedy pamiętam czyli od nowości

3. Czasami przerywa jak jadę z stałą prędkością tj. 30 km/h na 2 biegu i 2tys obr. jakby się dławił

5. Czasami jak by mocniej dymił na zimnym po odpaleniu.

6. Dpf narazie cicho siedzi. tzn. nie zapala się

Podsumowanie jeszcze jakoś to jedzie, ale o 204km i 420 nm od rogala to już mogę zapomnieć. Na razie będe tak się turlał aż coś na poważnie nie gruchnie i wtedy będe robił generalny porządek. Mam juz tego auta czasami po dziurki w nosie.

Opublikowano

Dawno chcialem ta glowice zrobic bo widzialem te pekniecia miedzyswieca a gniazdem zaworowym , ale każdy mechanik mowil ze to nie glowica bo równo chodzi na wolnych i dobrze pali ... W robocie znalazlem glowice nie popenkana wiec postanowilem zaryzykowac 5 godzin w warsztacie, 0,7 żubrówki białej :) i koszt uszczelki pod głowiice. Wymienilem glowice przy okazji przegwintowalem szpilke od napinacza ( chyba znany temat ) wypłukałem intercoolery ,wyczysciłem chlodniczke egr i poskładałem wszystko. odpalilem i auto pali teraz faktycznie na dotyk ( przedtem tak jakby sie rozpedzal przy odpalaniu ) turbo szumi o polowe mniej ale dalej troszke szumi , drgania straciły sie całkim a dół wyglada tak.. np. bieg 3 1200 obrotów pełny but i zaczyna zbierac sie tak jakby na samym paliwie ( przedtem stala w miejscu ) , 1600 zaczyna czuc turbo ale tak na polowe , 1900 pelna moc i ciagnie do 4500... Kumpel poskladal taka samą BRD tylko na jednej ośce i ma taki sam dół , wiec chyba lepszy nie bedzie...

---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 21:57 ----------

Co do tego szumu turbo , kumplowi tez tak szumi przy schodzeniu z obrotów a ja wymienilem 3 turbiny i to samo ( mam jeszcze jedna za zbyciu ) turbo turbosprężarka audi a4 b7 170 km brd 2.0 tdi (4163490880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Wiec zaczynam wierzyć w teorie ze ten typ tak ma... Narazie to olewam zobacze moze ktos zlokalizuje dokladnie usterke...