Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odpalanie filmów z karty pamięci na MMI 3G+ w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak więc sam mam 3g+ i u mnie udało się odpalić filmy w postaci mpg oraz mpeg (mam tutaj na myśli mpeg-1) w rozdzielczości 720x480. Ten sam foramat ale rodzielczość 1080p już nie poszła.
Czy udało się komuś w naszych seryjnych mmi odpalić jeszcze w innym formacie obraz ??

Opublikowano

Ja próbowałem na MMI 3G z HDD i nic każdy format mi nie chodzi natomiast mp4 z DVD idzie bez problemu tylko trzeba wypalić płytkę i w czasie jazdy oglądać filmy :decayed:

Opublikowano

U mnie na 3G+ działa wszystko! nie spotkałem sie jeszcze zeby cos nie poszło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
U mnie na 3G+ działa wszystko! nie spotkałem sie jeszcze zeby cos nie poszło

Tak więc po rozeznaniu zauważyłem że są pewne ograniczenia ale da się odpalać filmiki na 100% z karty SD w postaci MPEG-1 (MPG, MPEG) oraz MPEG-2 (MPG, MPEG) z dźwiękiem kodowanym stereo w MP2 lub MP3, co więcej bitrate filmu nie ma znaczenia ja mam ustawione w konwersji 4000 i jest ok a fpsy obojętnie 25, 29, 30, 35 (nie sprawdziłem 60 i 120). Ważne aby ustawić rozdzielczość z tego co zauważyłem nie puszcza 1080p wystarczy jednak zrobić 720x480 gdyż takie są proporcje ekranu 3G Plus (oraz formatu DVD - video_ts) i przy większej proporcji mamy downscaling (który może owocować lagowaniem). W sumie konwersja klipu z youtube trwa pare minut (ściągam 720p i po 2 minutach jest plik gotowy na karte SD z jakością dźwięku utrzymaną z 720p -> jest wyższa na youtube niż 480p i w dół.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja próbowałem na MMI 3G z HDD i nic każdy format mi nie chodzi natomiast mp4 z DVD idzie bez problemu tylko trzeba wypalić płytkę i w czasie jazdy oglądać filmy :decayed:

Mam MMI 3G HD i mp4 nagrane na DVD nie idą:( wyświetla się tylko komunikat "unreadable" Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Co zrobiłeś, że możesz oglądać filmy w czasie jazdy?

Opublikowano

Mam MMI 3G HD i mp4 nagrane na DVD nie idą :( wyświetla się tylko komunikat "unreadable" Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Nagraj plytke w prawidłowym formacie DVD (czyli m.in. katalog VIDEO_TS , kodowanie MPEG2) a nie mp4 na nośniku DVD. To zupełnie dwie różne bajki . Nic innego z obrazem oprócz DVD-Video na MMI 3G nie pojdzie za cholere.

Opublikowano

Mam MMI 3G HD i mp4 nagrane na DVD nie idą :( wyświetla się tylko komunikat "unreadable" Możesz napisać coś więcej na ten temat?

Nagraj plytke w prawidłowym formacie DVD (czyli m.in. katalog VIDEO_TS , kodowanie MPEG2) a nie mp4 na nośniku DVD. To zupełnie dwie różne bajki . Nic innego z obrazem oprócz DVD-Video na MMI 3G nie pojdzie za cholere.

Czyli jak mam pobrane mp4, to żeby je nagrać na nośnik dvd to muszę zrobić przed nagraniem konwersję z mp4 na dvd? Jakiego programu używasz do wypalenia?

Czyli jak mam pobrane mp4, to żeby je nagrać na nośnik dvd to muszę zrobić przed nagraniem konwersję z mp4 na dvd? Jakiego programu używasz do wypalenia?

NTSC czy PAL?

• 1 rok później...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Część, @wrclaguna twój odnośnik odnośnie nagrywania klipów nie działa,;( idzie na stronie główna, nie mniej jednak odgrzeje kotleta i mam problem, mmi 3g MP3. SD idzie elegancko, ale MP4 MPEG mpg nie. Porady? Update softu?

• 3 lata później...
Opublikowano

Posiadam w swoim wozidle nawigacje MMI 3G plus chcialem odpalic w niej karte SD wielkosci 128gb

choc ona fizycznie nie ma tylu lecz 119gb.Teraz mam pytanie czy ktos probował odpalic takiej wielkosci 

karte w slocie MMI?

Tak jak na tym filmiku kolega @OLO  to pokazał 

Chcialem jeszcze napisac ze u mnie dziala kartaSD w MMI  ale 64gb.

Moja karta jest identyczna jak ma kolega @OLO

Karte 128gb formatowałem na fat32 tak jak u siebie z kartą 64gb i niestety MMI nie widzi karty

Probowałem takze na exfat i tez to samo,MMI nie widzi w ogole karty.

Moja wersja MMI tak jak widać na screnie.

(Chialbym tylko zaznaczyc ze karty SD 64gb z filmikami działają bez problemu)

Jak powinna być sformatowana karta SD wielkosci 128gb zeby działała? :(

z gory dziekuje 

Zrzut ekranu 2024-09-29 o 13.00.01.png

Zrzut ekranu 2024-09-29 o 13.00.13.png

Po kilkunastu probach formatowania karty SD

Udało mi sie to ogarnąc :)

IMG_8782.MOV

Edytowane przez mamnadzieje
Dodanie pliku