Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ile to może kosztować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! w pażdzierniku do kraju przyjedzie moja pierwsza a4. I w związku z tym mam pewien problem. nie wiem w czym ubezpieczyć samochód i ile to moze kosztować? Jest to a4 1.9 tdi 110 KM, sedan 1996 rocznik. bezwypadkowe. planuje wykupic tylko podstawowe ubezpieczenia(OC+NW). auto warte jest 18.000 zł. Problem w tym ze nie mam ukonczonej bariery 25 lat :no: planuje sobie wziąść za współwlasciciela ojca ktory ma prawo jazdy od 20 lat. I jak to jest-jesli ja bym mial jakas stluczke to on traci swoje znizki? a moze wziasc matke za wlasciciela ktora ma prawo jazdy od 15 lat a jest wspolwlascicielem samochodu ojca? prosze pomozcie i doradzcie bo jestem w sprawach ubezpieczen kompletnie zielony.

Opublikowano

To zarejestruj go tylko na ojca będzie najtaniej. Jak coś nabroisz to ojciec straci 10% zniżki.

Opublikowano
  • Autor

tylko 10% straci? a nie wszystkie znizki jakie posiadal??

Edit: bo w ubezpieczeniu samochodu ojca mam napisane

znizka za bezszkodowosc:60%

znizka za kontynuacje ubezpieczenia:5%

Opublikowano

Za pierwszą szkodę straci tylko 10% - wszystkich zniżek się nie traci naraz przy wypadku ze swojej winy.

Ubezpiecz w LINK 4 na tatę - zapłacisz około 370zł na rok. Tylko dopóki nie skończysz 25 lat nie dopisuj się jako współwłaściciela do dowodu rejestracyjnego.

Opublikowano

A ja Ci radze ubezpieczyć na ojca i siebie jako współwłaściciela..., zapłacisz troche wiecej, ale na Twoje konto bedą juz szły jakieś zniżki. Poprzednie auto miałem tak zarejestrowane przez 5 lat, a obecną furke mam juz tylko na siebie i znizki :good:

Opublikowano

Ja również proponuję zarejstrować na tatę i na siebie.

Najważniejsze to budować kapitał na przyszłość. Czas leci a zniżki rosną :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

to tak zrobię. a nie orientujecie się przypadkiem ile podstawowy pakiet ubezpieczen moze kosztowac dla takiego samochodu najlepiej w pzu? no i jak to jest w przypadku wypadku czy kolizji-czy ojciec straci wszystkie znizki czy ja jako wspolwlasciciel? a moze jednak go ubezpieczyc na matke ktora jest wspolwlascicielem autka ojca i tez tam na pewno jakies znizki ma???

Edit: bo Yates napisal za dopoki nie skoncze 25 lat to nie dopisywac sie jako wspolwlasciciela? dlaczego mam tego nie robic? prosze wytlumaczcie?

Opublikowano

Edit: bo Yates napisal za dopoki nie skoncze 25 lat to nie dopisywac sie jako wspolwlasciciela? dlaczego mam tego nie robic? prosze wytlumaczcie?

Yates to rózne dziwne rzeczy pisze czasami... :gwizdanie:

Jak ubezpieczysz na tate i na siebie jako współwłaściciela to w razie kolizji zniżki lecą też tacie..., no ale trzeba jezdzić tak zeby nie było kolizji :wink4:

Dobrze Ci domelq napisał...

Najważniejsze to budować kapitał na przyszłość. Czas leci a zniżki rosną :gwizdanie:

:good:

Opublikowano

Slaweq nie pleć głupot tylko podaj argumenty.Napisałem poradę dla autora tematu tylko pod kątem dużo niższej składki, a nie pod kątem zbierania zniżek na przyszłość. Jeśli będzie współwłaściciel poniżej 25 lat to składka OC idzie do góry. Zrobiłem przykładową kakulację samego OC dla A4 B5 z 1998 roku z silnikiem 1,9 Tdi w Liberty Direct i oto wyniki . Jakbyś miał A4 zarejestrowaną tylko na tatę zapłaciłbyś 382zł/rok, a jak będziesz współwłaścicielem to składka wyniesie 717zł/rok.

Opublikowano

YATES

W to, że ta składka (ojciec+syn) będzie ponad 50% wyższa to nikt chyba nie wątpił.

Jak zarejestruje tylko na ojca a on i tak będzie jeździł tym autem, to co wtedy jak zrobi stłuczkę? Przecie tacie też zabiorą (czy tam pomniejszą) zniżkę.

A jakby zarejstrował tylko na siebie to by więcej zapłacił.

A znizki lecą.

Chyba nikt nie zakłada wsiadając do auta, ze za chwilkę będzie miał stłuczkę.

Opublikowano

Dlatego napisałem,że mi tylko chodzi o poradę w sprawie jak najniższej składki.

Ja na Twoim miejscu zarejestrowałbym tylko na ojca, a jak skończysz 25 lat to dopiszesz się do dowodu jako współwłaściciel i Ci pójdzie zniżka.

Twoje pieniądze - Twoja decyzja wybierz ten wariant który Ci pasuje.

Opublikowano

odwiedź www.cuk.com.pl tam ci wydrukuja z 20 ubezpieczalni i sam sobie wybierzesz co ci odpowiada

Opublikowano

jak dopiszesz siebie jako współwłaściciela to w pzu niemając zniżek jest zwyżka do polisy o 20 lub 30% ale liczone już od kwoty po zniżkach ojca. poprzednie auta tak miałem ubezpieczone w pzu i zniżka była o 20 lub 30% nie pamiętam dokładnie. za to jakbyś rejestrował tylko na siebie to za wiek jest zwyżka o 50%.