Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skraplacz (chłodnica klimatyzacji)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

czy mógłby mi ktoś podać jakie są wymiary skraplacza oryginalnego w a4 b7 BPW2.0, oraz jego numer i jakieś dane przydatne do zakupu?? Jestem zmuszony do wymiany, ale w sklepach, bądź na aukcjach internetowych wszystkie niby są do a4 b7 2.0, a sporo chłodnic ma różne wymiary- spotkałem się już z co najmniej trzema różnymi wymiarami:

*etka online, do której link jest dostępny na naszym forum podaje size (mm) 745x401x53,

*CHŁODNICA KLIMATYZACJI AUDI A4 B7 2004-2007 (4027840456) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu są podane wymiary 570x407x16,

*Chłodnica klimatyzacji skraplacz Audi A4 (B7) 04- (3954640847) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tu wymiary mają 575x388x16.

Swoje wymiary sprawdzę dopiero jak kupię nową i zrzucę zderzak...nie wiem czy te wymiary mają jakieś znaczenie, choć wydaje mi się że powinny mieć.

najbardziej mało wiarygodne wymiary podaje wg. mnie etka online http://a4-klub.pl/dzial-czesci-123/etka-online-polsku-243988/ ponieważ już się przekonałem na własnej skórze zamawiając ostatnio o-ringi w ASO wg. w/w strony i tam wymiary są chyba z kosmosu... ;-), a w ASO wymiary są inne.

dzięki wszystkim za pomoc

Opublikowano

8e0 260 403 t

---------- Post dopisany at 08:47 ---------- Poprzedni post napisany at 08:46 ----------

wszystkie silniki maja ten sam nr oprócz do RS-a który ma końcówke S

Opublikowano

ok-dzięki za numer.

jeszcze muszę wymiary sprawdzić...

rozmawiałem przed chwilą z INTER CARS i tam mi powiedzieli, że DENSO ma 3 różne wymiary do tego modelu + jakiś jeszcze jeden wymiar innej firmy...

może mi się uda wyciągnąć jakieś informacje od ASO-choć tam niezbyt chętnie podają takie dane jak np. numer części ;-) ale za to chętnie podają ceny !!! ;-)