Świstak. Opublikowano 9 Marca 2014 Opublikowano 9 Marca 2014 Witam. Otóż od jakiegoś czasu gdy pójdę z rana odpalić samochód, kilka sekund nie pracuje równo, są drgania budą. Ale to przez te kilka pierwszych sekund, potem jak już pochodzi z 5 minut to potem normalnie pracuje. Tylko z początku, po nocy przy odpaleniu coś nie gra... Miał może ktoś z Was takie coś kiedyś? O co biega? Dodam, że wcześniej takiej akcji nie miałem.
oca69 Opublikowano 10 Marca 2014 Opublikowano 10 Marca 2014 u mnie się czasem zdarzy ale nie zwracam uwagi skoro po chwili przechodzi . A jak u Ciebie z wolnymi obrotami jak auto stoi na luzie , obroty sztywno stoją czy drgają delikatnie ? to mnie zastanawia czy jest normalne w tych silnikach
Świstak. Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Opublikowano 11 Marca 2014 oca69, delikatnie falują jak stoi auto na luzie.
oca69 Opublikowano 11 Marca 2014 Opublikowano 11 Marca 2014 Może to coś z zapłonem lub świece ??? Nowe kable WN Bosch , nowe świece Beru . ---------- Post dopisany at 11:41 ---------- Poprzedni post napisany at 11:38 ---------- Cewkę będę sprawdzał na dniach ( na podmianę ) . Jeszcze mam w planie kupić odmę bo moja już trochę lat ma i może być spękana i ode tego tez to może być . Lecz coraz bardziej się uświęcam w tym ze te silniki tak maja a nie powiem ale trochę jest to irytujące
Świstak. Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Opublikowano 12 Marca 2014 No zgadza się, chodzą też pogłoski że może dostawać się też lewe powietrze i dlatego tak obroty falują... Podmień cewkę i dasz znać czy uspokoiło się już czy nie.
oca69 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 No zgadza się, chodzą też pogłoski że może dostawać się też lewe powietrze i dlatego tak obroty falują... Podmień cewkę i dasz znać czy uspokoiło się już czy nie. tylko trochę czasu zejdzie ( $$ ) ale dam znać
Rekomendowane odpowiedzi